Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Β. Γιανουκόβιτς: Μετανιώνω που δεν έβγαλα τον στρατό στο δρόμο

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, αυτοεξόριστος στην Ρωσία εδώ και καιρό, Βίκτορ Γιανουκόβιτςμετανιώνει για τις πολιτικές που επέλεξε την περίοδο των εξεγέρσεων στη χώρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται πως το μοναδικό σφάλμα στο οποίο υπέπεσε ήταν που δεν κάλεσε τον στρατό και δεν επέβαλε στρατιωτικό νόμο!
Βλέποντας προφανώς τις σημερινές συνθήκες (αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία κλπ), ο Γιανουκόβιτς τονίζει: «Το βασικό μου σφάλμα: Δεν μπόρεσα, δεν βρήκα τη δύναμη να υπογράψω το διάταγμα που προέβλεπε την κλήση των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιβολή του στρατιωτικού νόμου»

«Αυτό θα ήταν το μοναδικό μέσο προκειμένου να συλλάβουμε τους εξτρεμιστές. Όμως δεν μπορούσα να προκαλέσω ένα λουτρό αίματος» συνέχισε ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος εγκατέλειψε το Κίεβο άρον-άρον την 21η Φεβρουαρίου του 2014, προτού φύγει από την Ουκρανία για τη Ρωσία.
Το κίνημα διαμαρτυρίας υπέρ της Ευρώπης της πλατείας Μαϊντάν, που πήρε σάρκα και οστά στην κεντρική πλατεία του Κιέβου την 21η Νοεμβρίου του 2013, τερματίστηκε τρεις μήνες αργότερα έπειτα από μια αιματηρή καταστολή και τον θάνατο περίπου εκατό διαδηλωτών και 20 αστυνομικών στις συγκρούσεις μεταξύ τους.
Την άνοδο των φιλοευρωπαίων στην εξουσία ακολούθησε η προσάρτηση τον Μάρτιο του 2014 της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία και το ξέσπασμα πολύνεκρης σύρραξης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, που έχει στοιχίσει έως σήμερα την ζωή σε περισσότερους από 9.600 ανθρώπους.
Αφού έφυγε από το Κίεβο, το ουκρανικό Κοινοβούλιο απέπεμψε τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στον οποίο οι ουκρανικές αρχές άσκησαν διώξεις με την κατηγορία της «μαζικής δολοφονίας», «σφετερισμό της εξουσίας» και «υπεξαίρεση δημόσιας περιουσίας».
http://www.sofokleousin.gr/archives/326504.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!