Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Κύπρος: Ο Ρώσος πρέσβης «βλέπει» λύση του Κυπριακού μέσα στο 2017

Ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάτσι, υπογράμμισε ότι «το Κυπριακό θα επιλυθεί μέσα στο 2017», διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση.
Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι η Μόσχα επιθυμεί πολυμερή και όχι πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, όπως επιδιώκει η Άγκυρα, γιατί έτσι θα μπορεί να συμβάλει και η ίδια (σσ: η Μόσχα) στη λύση.  Ο κ. Οσάτσι ανέφερε ότι η λύση πρέπει να επιτευχθεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, «χωρίς χρονοδιαγράμματα και έξωθεν παρεμβάσεις». Όπως σημείωσε, η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά τις συνομιλίες για το Κυπριακό και είναι
έτοιμη να υποστηρίξει μία βιώσιμη λύση, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.
Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία να επιλυθεί το Κυπριακό πριν από το τέλος του χρόνου ή αργότερα, αλλά να εξευρεθεί λύση λειτουργική και βιώσιμη.
Επίσης, δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πέραν του ενδιαφέροντος της Μόσχας για λύση, έχει προσωπικό ενδιαφέρον και ζητεί να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις.
http://www.topontiki.gr/article/194168/kypros-o-rosos-presvis-vlepei-lysi-toy-kypriakoy-mesa-sto-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...