Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η απεργία πέρασε «απαρατήρητη»


Είθισται, όταν προκηρύσσει απεργία η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ, ο συνηθέστερος τίτλος που συνοδεύει τα δημοσιεύματα, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά μέσα, να είναι: «Παραλύει το Δημόσιο». Τα αριθμητικά στοιχεία όμως διαψεύδουν το εν λόγω κλισέ, τουλάχιστον όσον αφορά την πρόσφατη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, από τα καθήκοντά του απείχε μόλις το 8,49% των δημοσίων υπαλλήλων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα έχει το γεγονός ότι η εν λόγω απεργία ήταν κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, τα οποία εστάλησαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οπως προκύπτει, τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία σημείωσαν οι εργαζόμενοι στις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές
(9,37%), ήτοι 155 σε δείγμα 1.655 υπαλλήλων. Στη δεύτερη θέση κατετάγησαν οι υπάλληλοι των υπουργείων (8,89%) και εν συνεχεία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού (8,76%). Το μικρότερο ποσοστό συμμετοχής κατεγράφη στα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις (3,52%).



http://kathimerini.newspaperdirect.com/











































































Από τους απεργούντες στις ανεξάρτητες αρχές, το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής εντοπίστηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (20,18%) και το μικρότερο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (2,44%) όπου σε δείγμα 41 υπαλλήλων απήργησε ένας. Στα υπουργεία, το μεγαλύτερο ποσοστό των απεργών εντοπίστηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών (42,55%), ενώ μηδενικά ποσοστά σημειώθηκαν σε εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας. Ενδιαφέρον έχει ότι στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η συμμετοχή στην απεργία ήταν 0,53%, στο ΣΔΟΕ 5,18% και στο ΙΚΑ 17,82%.

Στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, η μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία σημειώθηκε στην Α.Δ. Αιγαίου (13,94%) και η μικρότερη στην Α.Δ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων (3,32%). Στις περιφέρειες, μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία είχαν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώ μηδενική ήταν η συμμετοχή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...