Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΕΕ: Προτεραιότητα από την Ε.Ε. στην ανταγωνιστικότητα


Προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα ζητούν να δοθεί, σε οποιαδήποτε μελλοντική πρωτοβουλία πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οργανώσεις επιμελητηριακών και επιχειρηματικών φορέων, BUSINESSEUROPE, UEAPME, EUROCOMMERCE και EUROCHAMBERS, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.
Σε κοινό έγγραφό τους, με τίτλο «Competitiveness First» οι επιχειρηματικοί κοινωνικοί εταίροι, υποστηρίζουν ότι το πλέον επείγον ζήτημα της Ευρώπης είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για τα 25 εκατομμύρια των ανέργων. Η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων μπορεί να επιτρέψει στους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, να κάνει τα κοινωνικά συστήματα βιώσιμα και να επιλύσει τα προβλήματα των νοικοκυριών.
Για να γίνει αυτό, η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για ιδιωτικές επενδύσεις στη πραγματική της οικονομία και αυτό απαιτεί βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Ως εκ τούτου, πρέπει πρώτα να έρθει η ανταγωνιστικότητα και αυτό απαιτεί μία συνεκτική προσέγγιση στη χάραξη της πολιτικής της Ε.Ε. με νέους όρους, που θα καλύψουν όλες τις πτυχές της ανταγωνιστικότητας, όπως ορίζεται στην κοινή δήλωση.
Τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, με απόλυτη προτεραιότητα κατά τη νέα πενταετή θητεία, καθορίζονται έως εξής, για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης:


 • Πρέπει να δουν περισσότερες προσπάθειες για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
 • Χρειάζονται εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, ώστε να εκσυγχρονιστούν οι αγορές εργασίας.
 • Χρειάζονται εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.
 • Χρειάζονται εξασφάλιση για καλύτερη πρόσβαση στις αγορές τρίτων χωρών.
 • Χρειάζονται καλύτερους κανονισμούς καθώς και αποτελεσματικές διοικήσεις.
 • Χρειάζονται επαρκή πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
 • Πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ενέργεια σε προσιτές τιμές.

 • Προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, οι ευρωπαϊκές επιχειρηματικές οργανώσεις επιμένουν ότι οι συνέπειες στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όλων των μέτρων πολιτικής, θα πρέπει να ελέγχονται από την έναρξή τους, εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καθ' όλη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ε.Ε.

  «Ενώ η χώρα μας είναι πρώτη σε μεταρρυθμίσεις και παρά το γεγονός ότι ανέβηκε από την 91η στην 81η θέση ανταγωνιστικότητας μεταξύ 144 χωρών, η επιχειρηματικότητά μας παραμένει μέχρι σήμερα μη ανταγωνιστική. Είναι αυτονόητο ότι οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι αντίστοιχες με τις άμεσες ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, που δίνουν γενναία αλλά με άνισους όρους, τη μάχη της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας σε ένα αδύναμο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
   http://www.msn.com/

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης

  Αρνητική απάντηση έλαβε, από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο  Μάτι  από την πυρκαγιά του Ιο...