Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Στ. Θεοδωράκης: «Τελευταία πολλοί δηλώνουν αντισυστημικοί»


Στην κριτική που δέχθηκε από τον Λάκη Λαζόπουλο ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως «πολλοί δηλώνουν αντισυστημικοί. Από θεατρίνους μέχρι επιχειρηματίες. Είναι της μόδας». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν δέχθηκε να απαντήσει προσωπικά στον ηθοποιό, αλλά σχολίασε όσα λέγονται και γράφονται για το κόμμα του: «Για το Ποτάμι λένε πολλά τέρατα. Σε κάθε περιοχή το παλιό σύστημα βρίσκει υπαλλήλους για να διασπείρει μία φήμη, για να πει μια βλακεία για τον Σταύρο. Βρίσκει πρόθυμους υπαλλήλους».
Θέση πήρε και για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια και την αναταραχή που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι φοιτητές δεν είναι προβατάκια και αναρωτήθηκε σχετικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εισήλθαν στον χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη συμπαράστασης σε φοιτητές και υπαλλήλους: «Πώς θα νιώθαμε εάν έμπαιναν φοιτητές της ΝΔ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Ή φοιτητές του ΠΑΣΟΚ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου;».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λειτουργία των ΑΕΙ στο εξωτερικό: «Παντού υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Αλλά οι φοιτητές έχουν τα πανεπιστήμια στα χέρια τους». Δεν τάχθηκε όμως ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας μιας τέτοιας αστυνομίας, περιοριζόμενος να πει: «Εξαρτάται την περίπτωση». «Είχα συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις τη δεκαετία του '70, σε απεργίες πείνας και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Το 1979, δεν είναι ψέμα, είχα συμμετοχή σε σύγκρουση με το κράτος. Ανήκα σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ήμουν σοσιαλιστής... σοσιαλιστής (σ.σ.: Νεολαία ΠΑΣΟΚ). Μιλάμε όμως για το 1979, για ένα αστυνομικό κράτος και μία άδικη παιδεία. Σήμερα, όμως, πρέπει να σεβαστούμε το πανεπιστήμιο». Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως κάποια στιγμή θα συναντηθεί και με τον Τσίπρα και επανέλαβε πως θα συνομιλήσει με όλους όσους το επιτάσσει η ανάγκη της χώρας.
http://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...