Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΕΚΑ - τρόικα: Πακέτο 800 εκατ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικοδομής


ΥΠΕΚΑ - τρόικα: Πακέτο 800 εκατ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικοδομής
Πακέτο ύψους 800 εκατ. ευρω για την αναζωογόνηση της οικοδομής, συζητήθηκε μεταξύ της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη μεταξύ τους συνάντηση.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, το πακέτο αφορά 400 εκατ. ευρώ που επιδιώκει να εξασφαλίσει το υπουργείο για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς επίσης ενεργειακές αναβαθμίσεις (200 εκατ. ευρώ) σε κτίρια του Δημοσίου και επαγγελματικά (200 εκατ. ευρώ). 
Στη συνάντηση με την τρόικα τέθηκε και η πρόταση του ΥΠΕΚΑ για «φοροκίνητρα» σε

ενεργειακές εργασίες ύψους 15.000 ευρώ, με τους εκπροσώπους των δανειστών να εκφράζονται θετικά.

Οι λεπτομέρειες του πακέτου θα ανακοινωθούν εντός του επόμενου διαστήματος, αλλά βασίζεται στη λογική ότι το κόστος της ρύθμισης θα καλυφθεί από το ΦΠΑ και τα άλλα φορολογικά έσοδα που θα προκύψουν από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων -από τους επαγγελματίες της οικοδομής-για τις ενεργειακές εργασίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα οφέλη θα είναι σημαντικά, καθώς θα δημιουργηθούν περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ το 70% των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τη ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων παράγεται από ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες.

Ενημέρωση έγινε επίσης για τους διαγωνισμούς πώλησης του ΑΔΜΗΕ (ολοκλήρωση εντός Δεκεμβρίου), για την πορεία ιδιωτικοποίησης της Μικρής ΔΕΗ, και την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του ΔΕΣΦΑ.

Εντός Οκτωβρίου πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, καθώς και οι θεσμικές παρεμβάσεις από τη ΡΑΕ για την αγορά ενέργειας. Επίσης εντός των ημερών το ΥΠΕΚΑ αναμένει την επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για το μέτρο εφαρμογής της διακοψιμότητας. 

Συζητήθηκε επιπλέον η πρόσφατη πρόταση του ΥΠΕΚΑ για την αντικατάσταση κεντρικών καυστήρων πετρελαίου με αερίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Θεσσαλία, μέτρο στο οποίο η ανταπόκριση των νοικοκυριών είναι ήδη μεγάλη.

Τέλος, για το Κτηματολόγιο, η πορεία υλοποίησης είναι σε πολύ καλό δρόμο, αφού έχουν βρεθεί τα 114 εκατ. ευρώ από τα 230 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...