Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Γκέμπελς: Αν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που μας δίνει το ελεύθερο να την καταργήσουμε είναι δικό της θέμα

«Θέλουμε να εξουδετερώσουμε τη Δημοκρατία. Εάν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό είναι δικό της θέμα....». Αυτό έγραφε ο ενορχυστρωτής της ναζιστικής προπαγάνδας, Γιόζεφ Γκέμπελς, το 1928, τέσσερα χρόνια δηλαδή πριν την πρώτη εκλογική νίκη των ναζί για την καγκελαρία της Γερμανίας. Περίπου οκτώ δεκαετίες αργότερα, η ιστορία προειδοποιεί. Ο Γιόζεφ Γκέμπελς, γεννιέται σαν σήμερα, 29 Οκτωβρίου, το 1897. Εκτός από την προπαγάνδα για την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στην εξουσία της Γερμανίας, ο Γκέμπελς υπήρξε και εκ των οργανωτών των δράσεων της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA, των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού κόμματος, που στόχο είχαν την τρομοκράτηση της γερμανικής

κοινωνίας. Το όνομα του δημαγωγού των ναζί έγινε συνώνυμο με την βρώμικη και χυδαία προπαγάνδα, τον «Γκεμπελισμό», που βασίζεται στα ψεύδη και την λασπολογία με στόχο
τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, την τρομοκράτηση και τον πανικό. Με τον «Γκεμπελισμό» το ναζιστικό κόμμα είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται και τελικά πέτυχε και την εκλογική νίκη, ενώ παράλληλα ο Γκέμπελς φρόντιζε και για τη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας του Χίτλερ.
Το 1928 συγκέντρωνε μόλις το 2,6% κερδίζοντας 12 έδρες. Το 1929 ξεσπάει η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ένα χρόνο αργότερα το 1930 οι ναζί συγκεντρώνουν το 18,3%, ενώ το 1932 οι ναζί αναδεικνύονται σε πρώτο κόμμα με 37,4% και στις επαναληπτικές με 33,1%. Το 1933 με τον Χίτλερ καγκελάριο, το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα συγκεντρώνει 43,9%. Ήταν η αρχή της εγκαθίδρυσης του ναζιστικού καθεστώτος, που διέλυσε κάθε δημοκρατική αρχή στο εσωτερικό της χώρας και βύθισε τον κόσμο στην φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Τέσσερα χρόνια πριν την άνοδο τους στην εξουσία ο Γιόζεφ Γκέμπελς είχε στείλει το μήνυμα των προθέσεών τους. Σε άρθρο του με τίτλο «Τι θέλουμε στη Βουλή» στη ναζιστική εφημερίδα Der Angriff στις 30 Απριλίου του 1928 έγραφε:
«Θα μπούμε στο κοινοβούλιο για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της δημοκρατίας. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων.
Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. ... Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!»
Ογδόντα χρόνια αργότερα και η Ιστορία προειδοποιεί. Ενδεικτικά ορισμένα βίντεο περί Δημοκρατίας και «λύκων» που «καθαρίζουν τις φωλιές τους».
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Αρνητική απάντηση έλαβε, από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο  Μάτι  από την πυρκαγιά του Ιο...