Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ανυποχώρητος ο Αχμέτ Νταβούτογλου


Το σκάφος «Barbaros» θα συνεχίσει τις «σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αδιαφορεί για τις αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης και την απειλή διακοπής της διαδικασίας ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το Barbaros θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ της Τουρκίας και της "ΤΔΒΚ". Έχουμε το δικαίωμα να πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή και θα ασκούμε πάντα το δικαίωμά μας» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κύπρου, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα όπως και οι Ελληνοκύπριοι» κατηγορώντας τους Ελληνοκύπριους ότι «προσπαθούν να μονοπωλήσουν αυτά τα δικαιώματα» και εμφανίζοντας την τουρκική πλευρά να αναζητεί λύση μέσω συνομιλιών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το νερό που θα φτάσει στην Κύπρο με υποθαλάσσιους αγωγούς από την Ανατολία μπορεί να δοθεί και στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Σημειώνεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» βρίσκεται στο οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ έχει περάσει και από το οικόπεδο 3.
Και τα δύο οικόπεδα, όπως και το 9, έχουν δοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS, που από τις αρχές του μήνα κάνει γεώτρηση στο τεμάχιο «Ονασαγόρας» του οικοπέδου 9. Η γεώτρηση συνεχίζεται κανονικά, ενώ επί του παρόντος το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του «Barbaros», δεν μπορεί να συμπεράνει κατά πόσο το σκάφος θα αρχίσει σεισμογραφικές έρευνες
http://static.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...