Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Μητσοτάκης: Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς για τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι η συνάντηση μπορεί να ερμηνευτεί ως «μήνυμα ενότητας» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει «μιας δύσκολης περιόδου».
«Δεν το θεωρώ παράξενο να μιλά ο νυν με τον πρώην Πρωθυπουργό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, συζητήθηκαν πιθανά ονόματα για τη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας και ζητήθηκε από τον κ. Καραμανλή να ερευνήσει τις προθέσεις βουλευτών της δεξιάς.Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η συνάντηση μπορεί να ερμηνευτεί ως «μήνυμα ενότητας» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει «μιας δύσκολης περιόδου», όμως τόνισε
ότι για να βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόταση για υποψήφιο Πρόεδρο.

Σχετικά με τις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν συγκρίνεται με τη σχέση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου. «Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ», σχολίασε.
Ερωτηθείς για τις απολύσεις από το Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους, ο υπουργός δήλωσε πως η δέσμευση θα υλοποιηθεί, και προσέθεσε ότι η θέση στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί επαναξιολόγησης δεν έχει τεθεί «εντός κυβέρνησης».
Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση έχει πετύχει να μην υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απολύσεων.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε εκ νέου πως οι αποχωρήσεις υπαλλήλων που είχαν μονιμοποιηθεί σε πλαστά πιστοποιητικά θα συνεχιστούν, αν χρειαστεί και με τη συνδρομή των εισαγγελικών Αρχών.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Δήμοι αντιδρούν;», διερωτήθηκε κάνοντας λόγο πολιτικές συμφωνίες μεταξύ υπαλλήλων και δημοτικών Αρχών.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Το «παράθυρο» που τους βγάζει άμεσα σε συνταξιοδότηση

Ένα παράθυρο εξόδου ανοίγεται για τις συντάξεις στο Δημόσιο και για 20.000 δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη . Πρό...