Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

TΣΕΧΙΑ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ EΜΠΟΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Άγνωστοι εκβιαστές απείλησαν την Τσεχία ότι θα διασπείρουν στη χώρα τον ιό του Έμπολα και απαίτησαν για να μην προχωρήσουν στο σχέδιό τους το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ -αλλά σε… μπιτκόιν, δηλαδή το ψηφιακό νόμισμα.
“Ένας ή περισσότεροι δράστες εκβιάζουν το κράτος και απειλούν ότι θα διασπείρουν τον ιό Έμπολα”, δήλωσε ο υποδιευθυντής της εθνικής αστυνομίας, Ζντένεκ Λάουμπε. “Εξ αρχής, ο βασικός στόχος τους ήταν να προκαλέσουν πανικό”, υποστήριξε.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι εκβιαστές “χρησιμοποιούν πολύ προηγμένες μεθόδους επικοινωνίας”, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σλάστα, τον επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, οι δράστες, εφόσον εντοπισθούν και συλληφθούν, μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε 12ετή κάθειρξη.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας Βλαντίμιρ Βαλέντα εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες μετάδοσης του θανατηφόρου ιού στη χώρα. “Το να αποκτήσει κανείς τον ιό, να τον μεταφέρει και να τον διαδώσει με άλλον τρόπο εκτός της άμεσης επαφής με έναν ασθενή ή τα σωματικά υγρά του δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο”, επισήμανε.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα της ασθένειας στην Τσεχία.

http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανασφάλεια στον ΕΟΔΥ: Φόβοι για «κύμα» της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε «κόκκινο συναγερμό» φαίνεται ότι τίθεται ο ΕΟΔΥ καθώς κατά τα φαινόμενα, και μάλιστα ίσως και νωρίτερα από το αναμενόμενο, το δεύτερο κύμ...