Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Αποκαλύψεις Μπαρόζο: Πολλοί ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης


“Η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη της και η Ελλάδα έδειξε την υπευθυνότητά της”.
Με αυτά τα λόγια συνόψισε την ως σήμερα έκβαση της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών ο Jose Manuel Barroso, απευθυνόμενος για τελευταία φορά -με την ιδιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- προς τους διαπιστευμένους στην ΕΕ δημοσιογράφους.Αναφερόμενος, ωστόσο, στο παρελθόν τόνισε με έμφαση ότι πολλοί είχαν αμφίσημες θέσεις, ενώ κάποιοι στοιχημάτιζαν υπέρ του λεγόμενου GREXIT.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, στην σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση που ήταν και η
τελευταία υπό την προεδρία του, αφού από 1ης Νοεμβρίου αναλαμβάνει η Επιτροπή Juncker, τόνισε ότι ενόσω η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της οι χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους προασπιζόμενες την ακεραιότητα της ευρωζώνης.
Παρόλα αυτά, δεν θέλησε να προβλέψει αν και πώς η Ελλάδα θα εξέλθει από το Μνημόνιο λέγοντας πως οι σχετικές συζητήσεις εξελίσσονται και οι όποιες αποφάσεις θα υιοθετηθούν από την Επιτροπή JunckerΣε ό,τι αφορά τον ίδιο, δήλωσε υπερήφανος για την εμμονή του στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αλλά και πεπεισμένος ότι αν έφευγε η Ελλάδα θα εμφανιζόταν φαινόμενο «ντόμινο», δηλαδή θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες. «Πολλοί ρωτούσαν την Επιτροπή αν θα ήταν προτιμότερη η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η απάντηση που πάντοτε έλαβαν ήταν όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βarroso, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός, παρά τις μεγάλες θυσίες του, εξακολουθεί να τάσσεται στην πλειονότητά του υπέρ της παραμονής της χώρας του στο ευρώ. Κάτι που μεταξύ άλλων δείχνει και την αξιοπιστία της ευρωζώνης σημείωσε.
http://www.bankwars.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Νέες θέσεις έχουν ανοίξει ΟΤΑ και δημόσιους φορείς. Συγκεκριμένα, ζητούνται υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΔΕ, ΥΕ), ε...