Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Συνέχιση συνομιλιών για το Κυπριακό προτείνει ο Θεοδωράκης


Υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
«Προς το καλό της κυπριακής υπόθεσης και του ελληνισμού πρέπει να ξαναέχουμε συνομιλίες, να έχουμε λύσεις, όσο κι εάν έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο- δεν μπορεί παρά να προσδοκούμε ότι δεν θα επαναπαυτούμε στο σημερινό καθεστώς και κάποια στιγμή θα έχουμε κάποια λύση για την Κύπρο» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Η συζήτηση με τον Κύπριο ηγέτη ήταν μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα με συμφωνία απόψεων στα περισσότερα θέματα, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέροντας ότι νοιώθει «μια συγγένεια και από παλιότερα με αρκετές από τις απόψεις που έχει εκφράσει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ως «πολύ παραγωγική τη συζήτησή» του με τον κ. Θεοδωράκη με κύριο θέμα το Κυπριακό, θέμα ύψιστης προτεραιότητας, όπως είπε, επισημαίνοντας
ότι «μία σωστή λύση του Κυπριακού είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

«Εκείνο το οποίο ζητούμε» πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού «είναι η Τουρκία να προβεί σε εκείνες τις κινήσεις, που θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό- και εκεί θα πρέπει με σύνεση, με συνέπεια και με υπευθυνότητα να διεκδικήσουμε τα δίκαια του συνόλου και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Νέες θέσεις έχουν ανοίξει ΟΤΑ και δημόσιους φορείς. Συγκεκριμένα, ζητούνται υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΔΕ, ΥΕ), ε...