Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Tραμπ φλερτάρει τον Eρντογάν που απειλεί την Ευρώπη με πρόσφυγες

«Εγώ σας σέβομαι και η κόρη μου είναι οπαδός σας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση για προνομιακή μεταχείριση της Τουρκίας από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Αλλωστε στο επιτελείο του Τραμπ είναι σαφής η άποψη για στήριξη της Τουρκίας και των συμφερόντων της στην περιοχή. Η Τουρκία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζει σε άρθρο του, ο κορυφαίος σύμβουλος του
νεοκλεγέντος προέδρου Τραμπ, Μάικλ Φλιν, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας πως απέτυχε να κατανοήσει τη γεωπολιτική θέση της Αγκυρας.
«Πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ» γράφει χαρακτηριστικά ο Φλιν, σε άρθρο του στην εφημερίδα Hill, με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή να μεταδίδει εκτενές ρεπορτάζ από την Ουάσινγκτον. Ακόμη, στο ίδιο άρθρο ο Φλιν, χαρακτηρίζει την Τουρκία ως μια πηγή σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και συμβουλεύει το νέο πρόεδρο Τραμπ, να κάνει δεκτό το αίτημα της Τουρκίας, για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, αίτημα που επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους κατά της Ευρώπης, αφού, όπως λέει, καθυστερεί η οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού. «Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει 3 εκατ. σύρους πρόσφυγες. Αυτοί μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια. Και την ώρα που εμείς τους φροντίζουμε, η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να μας συνδράμει. Αν αυτοί οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τι θα κάνει η ΕΕ; Θα πάθει πανικό. Τώρα δεν θέλει 100 ή 500 άτομα» είπε ο Ερντογάν με σαφή απειλητικό τόνο. Υπενθύμισε δε, ότι τον Ιούνιο στην Σύνοδο Κορυφής του υποσχέθηκε βοήθεια αρχικά 3 δισεκ. ευρώ και άλλη μια δόση με το ίδιο ποσό. «Τίποτα από αυτά δεν έχει εκπληρωθεί» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η οικονομική βοήθεια που πήρε η Τουρκία δεν είναι πάνω από 250-300 εκατ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. δολάρια από τον ΟΗΕ.
http://www.protagon.gr/epikairotita/44341274144-44341274144

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!