Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευκλ. Τσακαλώτος: ΔΝΤ και Αθήνα θέλουν έναν «καθαρό διάδρομο»

ΔΝΤ και Αθήνα επιθυμούν έναν «καθαρό διάδρομο» για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στον απόηχο της  ΔΝΤ και Αθήνα επιθυμούν έναν «καθαρό διάδρομο» για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στον απόηχο της  χθεσινής τοποθέτησης του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.     Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου, πρόσθεσε ο υπουργός, αποτελεί «το είδος της ελάφρυνσης χρέους που πρόκειται οι Ευρωπαίοι να
κάνουν και τώρα και στο μέλλον».
 Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, άφησε  Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, άφησε   ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ταμείου   στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων». 
 Πρόκειται για μία δήλωση, η οποία επί της ουσίας συμβαδίζει με την ευρύτερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δη, του «σκληρού πυρήνα», σχετικά με τη ρύθμιση του ελληνικού ζητήματος. 
 Aς σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, ξεκινάει ο δεύτερος γύρος επαφών μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, για τη β' αξιολόγηση, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. 
http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!