Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «συντριβή» του Έλληνα φορολογούμενου

Δεν έχει τέλος η αύξηση των φορολογικών βαρών για τους Έλληνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν, με την τάση να είναι συνεχώς ανοδική. Οι φοροεπιβαρύνσεις έχουν «εκτοξευτεί» στα 65,7 δισ. ευρώ φέτος έναντι 64 δισ. ευρώ το 2015, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Κομισιόν στο πλαίσιο των φθινοπωρινών προβλέψεων. Μόνο τη διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015-2016) οι συνολικές επιβαρύνσεις έχουν αυξηθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ.
Τα χειρότερα όμως έπονται με το νέο «κύμα» των φοροεπιβαρύνσεων να «σκάει» από 1η Ιανουαρίου 2017 ενώ θα συνεχιστεί και το 2018 με βάση την κυβερνητική πολιτική για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου. Κάτι που καταγράφουν οι σχετικοί
πίνακες της Κομισιόν, με τη συνολική επιβάρυνση των Ελλήνων να αυξάνεται την επόμενη χρονιά στα 67,9 δισ. ευρώ και να φτάνει τα 69,6 δισ. ευρώ το 2018, κάτι που σημαίνει πως το φορολογικό βάρος για τους Έλληνες θα πλησιάσει πλέον το 40% του ΑΕΠ!
Κι όλα αυτά την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν σπαταλήσει τις αποταμιεύσεις τους κι έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται δραματικά κατά τη διάρκεια της επταετίας των προγραμμάτων προσαρμογής. Είναι ενδεικτικό πως μόλις για φέτος η Κομισιόν προβλέπει σταθεροποίηση του κατά κεφαλήν ονομαστικού μισθού με μια μικρή αύξηση 1% το 2017 και 2% το 2016.
Σε ότι αφορά τις αποταμιεύσεις ο ρυθμός μείωσής τους δεν υπολογίζεται καν από την Κομισιόν η οποία αρκείται στο να καταγράψει τη συντριβή που έχει συντελεστεί ειδικά την τελευταία τετραετία, μετά το 2012.
Οι νέες επιβαρύνσεις οφείλονται στις αυξήσεις που έρχονται από 1η Ιανουαρίου στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τον καφέ, το ειδικό τέλος σταθερής τηλεφωνίας αλλά και από την ολοκληρωτική κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά.
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν περικοπές δαπανών έως και 10 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι συνολικές δαπάνες από τα 97,3 δισ. ευρώ το 2015 φαίνεται να περιορίζονται στα 90,2 δισ. ευρώ φέτος, στα 89,3 δισ. ευρώ το 2017 και στα 87,6 δισ. ευρώ το 2018. Από τις περικοπές αυτές, στο απυρόβλητο παραμένει η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου στα 21,9 δισ. ευρώ από το 2016 έως και το 2018 καταγράφοντας μάλιστα άνοδο φέτος από τα 21,6 δισ. ευρώ που ήταν το 2015.
http://www.newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!