Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημόσιο: Ο οδικός χάρτης της Όλγας Γεροβασίλη & οι πρώτες προτεραιότητες

Συνέχεια στην προσπάθεια Ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης θα κληθεί να δώσει η νέα υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία παραδίδει την «σκυτάλη» ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μαζί με έναν αξιόλογο απολογισμό.
Το ελληνικό δημόσιο έχει πλέον απεμπλακεί από ποσοτικούς στόχους και απαιτήσεις που βάζουν στο στόχαστρο εργασιακές σχέσεις, με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις να αφορούν την ποιοτική του αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό του. Οι εκκρεμότητες όμως δεν είναι λίγες.

Σε πρώτο χρόνο η νέα υπουργός θα είναι αυτή που θα εισηγηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, το οποίο είναι έτοιμο και αναμένει ημερομηνία συζήτησης και ψήφισης. Στο πλαίσιο των αλλαγών των μετατάξεων απαιτείται τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους, κάτι που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 10% – 15%.
Επί θητείας Όλγας Γεροβασίλη και συγκεκριμένα στο νέο έτος, θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και δημόσιων δομών. Στο μεσοδιάστημα θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιλογή προϊσταμένων. Σταδιακά, έως τον Ιούνιο του 2018, θα έχουν αλλάξει όλα τα πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης, έως και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων, μέσω του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών. Ακόμη, σε αναμονή είναι η επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο, κάτι που έχει προαναγγείλλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Σε υλοποίηση θα τεθεί και το σχέδιο για ψηφιακά οργανογράμματα σε όλο το μήκος και πλάτος της δημόσιας διοίκησης, καθώς και για τον ψηφιακό υπηρεσιακό φάκελο για κάθε υπάλληλο. Επί της ευκαιρίας να σημειωθεί ότι πληροφορίες από την κυβέρνηση οδηγούν σε εκτιμήσεις ότι ένα μεγάλο κομμάτι του τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα μεταφερθεί στις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
Έμμεσα αλλά όχι άμεσα, το νέο αναβαθμισμένο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα κληθεί να συνδράμει στις αλλαγές που έρχονται, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με στόχο τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα υπόλοιπα τρία προαπαιτούμενα που αφορούν την Δημόσια Διοίκηση έχουν τους εξής τίτλους:
  • Έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης λειτουργίας του σχεδίου αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση.
  • Σύγχρονο κράτος και Δημόσια Διοίκηση.
  • Υιοθέτηση νομοθεσίας για εισαγωγή νέου μόνιμου σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-o-odikos-xartis-tis-olgas-gerovasili-oi-protes-proteraiotites/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!