Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Βάλιουμ" για την αυτόνομη ύπαρξη της κεντροαριστεράς!

& Η λήξη της τελευταίας εξουσιοδότησης για "σωτηρία της χώρας" και η ολοκλήρωση του κύκλου: ελπίδα, διάψευση, απογοήτευση, οργή...μας φέρνει σε νέες επιλογές.
& Τα ιδεολογικά και πολιτικά "ασύνορα" επιτρέπουν τα όνειρα χωρίς όρια ..αλλά δεν αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με την "έντεχνη" κα χωρίς σύνορα ... ψευδαίσθηση!
& Στην ρίζα των διεργασιών προβάλλει η ανάγκη για νέα ιστορική σύνθεση... χωρίς "σύνδρομα" των μέσο ανώτερων στρωμάτων για τα μέσο κατώτερα και αντίστροφα. Επιζητείται πολιτικό υποκείμενο για καθολικές...
&.....Μπορεί στα χρόνια της κρίσης να αποδομήθηκαν -μέσα από τις οριζόντιες πολιτικές- τα θεμελιώδη της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Ίσως χάθηκαν... στην "οικουμενικότητα των προβλημάτων και λύσεων".

& Οι "εχθροπραξίες" ...ο λαϊκός θυμός, ως ιπτάμενα δίποδα, "γέννησαν" στον "γαλαξιακό κόσμο της" περιπετειώδη διαδρομή και ρήγματα με την κοινωνία. Σήμερα πολλά από αυτά ίπτανται επί ανύπαρκτου εδάφους...Τώρα το κοινωνικό ζητούμενο για επιστροφή στην Γη , ηθική ορίων.... σαφή απόσταση από το έσχατο: τον μηδενισμό του άκρατου οικονομισμού, τεχνικισμού και κοινωνισμού -που διαγράφουν στιγμιαία ολόκληρη την μεταπολιτευτική πορεία, την δημοκρατική, ευρωπαϊκή πρόοδο της χώρας ... τελικά αυξάνουν το "χάος", την καταπίεση, τον αυταρχισμό και τα αδιέξοδα!
& Το κενό μιας σύγχρονης κεντροαριστεράς είναι έντονο. Δεν πρόκειται να καλυφθεί με εξωγήινους ή δίσκους από άλλο γαλαξία ή ....
& Όλα, όσα "αντιστέκονται" στην επαναδημιουργία ενός νέου πλειοψηφικού κύματος: οι κρυφές ή μη ουτοπίες μικρών οντοτήτων, οι μεγελοϊδεατισμοί ότι "ο κόσμος είναι ίδιος σε έκταση με την αυτοκρατορία της φαντασίας και της παρέας" έκλεισαν τον κύκλο τους!
&... ολική αναδόμηση στο γεννεόγραμμα της ιστορικής πορείας και εμπειρίας από τον Ε. Βενιζέλο έως τον Α. Παπανδρέου!
Το εγχείρημα μπορεί να αποκτήσει δυναμική έστω και με "δύο βήματα": κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές (με μίνιμουμ πλαίσιο και δυνατό διακύβευμα) και παράλληλα εξελιγμένη, απελευθερωμένη από μηχανιστικές λογικές, δημοκρατική και ανοιχτή σκέψη οικοδόμησης του "ενιαίου" μετά!
& Δεδομένου ότι οι αντίστοιχες δυνάμεις στο καμίνι της κοινωνίας, όπου εκφράζονται ενιαία, σημειώνουν ποσοστά 50-52%+ όπως στις πρόσφατες εκλογές σωματείων, μικρομεσαίους, άμυνα, πολιτισμός, ΙΚΑ κλπ, με πιο χαρακτηριστικό το αποτέλεσμα των εκλογών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου από 4 περιφερειακά υπηρεσιακά (ΠΥΣΠΕ) πρίν, τώρα κατέγραψαν πρωτιά στα 10.
& Ο φόβος του ενός για τον άλλον ή μην τυχόν και γίνει "ο καθένας ο οποιασδήποτε" οδηγεί στο να γίνονται όλοι ο "κανένας" και η κεντροαριστερά το "τίποτα στο κενό"!
& Επομένως "Βάλιουμ" για τα "επώδυνα" και τα "καταραμένα" του άμεσου ή απώτερου παρελθόντος του χώρου... Συνθήκη που χρειάζεται νέα συμμαχία των δυνάμεων προόδου γιατί μόνο ενωτικά μπορούν μεγάλες ιδέες στην πράξη!
(Ορισμένα σημεία & παράγραφοι απο το εβδομαδιαίο μου άρθρο στο ΠΑΡΟΝ της ερχόμενης Κυριακής. Πολλά απο τα άρθρα αυτά αναδημοσιεύονται απο την ΕΓΝΑΤΙΑ, το new-deal:site επώνυμης γνώμης,την σελίδα του ομίλου ΑΚΤΙΔΑ στο Fb)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!