Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Απειλή Ερντογάν: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 3 εκατ. πρόσφυγες…



Nα αφήσει τα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες  που παραμένουν σήμερα στα τουρκικά εδάφη να ταξιδέψουν στην Ευρώπη απείλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

«Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει 3 εκατομμύρια πρόσφυγες στα εδάφη της αν η συμφωνία της με την Τουρκία καταρρεύσει» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σήμερα η Τουρκία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, και αν όλοι ξεκινούσαν πορεία προς την Ευρώπη, τότε οι Ευρωπαίοι «δεν θα ήξεραν τι να τους κάνουν». 


Υπενθυμίζω, πρόσθεσε, ότι υπό τους όρους της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, η Ένωση υποσχέθηκε να παράσχει έξι δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει την Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

«Αν θυμάμαι καλά, η Ευρώπη μας μέχρι τώρα μας έχει δώσει 250 με 300 εκατ. ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στον απόηχο της έκθεσης της Κομισιόν που διαπιστώνει βήματα οπισθοδρόμησης στην ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας από την πλευρά της Άγκυρας.


http://www.skai.gr/news/world/article/330502/apeili-erdogan-i-europi-den-borei-na-adimetopisei-3-ekat-prosfuges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...