Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Υπάρχει κίνδυνος εξόδου από Σένγκεν. Επιμένω, μήνες τώρα, να ζητήσουμε hotspots εκτός ευρωπαϊκού εδάφου‏


Η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη των ψεμάτων που έχει πει η ίδια και είναι υποχρεωμένη για λόγους δικής της αντοχής να αναπαράγει αυτή την αβεβαιότητα και την αμφιθυμία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόνο στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σταματά στο 2003 που τελειώνει η διακυβέρνηση Σημίτη, αθωώνει την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έκανε μία διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν καθόλου αναγκαίο, έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια αυτή, δηλαδή κάναμε μία μεγάλη οπισθοχώρηση, ένα Σισύφειο πάθος υφιστάμεθα, γιατί από εκεί που ήμασταν το Δεκέμβριο του 2014 σε μία κατάσταση,
με κόπους και με βάσανα, με αντιφάσεις και δυσκολίες, τώρα αναζητούμε να φτάσουμε ξανά στο Δεκέμβριο του 2014 το Δεκέμβριο του 2018, και αν το καταφέρουμε αυτό.
Ο κ. Τσίπρας θέλει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης ως πρόσχημα και διευκόλυνση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μία κοινωνία, με την οποία αντιπαρατίθεται και την έχει διαψεύσει.
Το σκέλος του ασφαλιστικού που λέει να βρω τώρα 1,8, προκλήθηκε επειδή τα μακροοικονομικά δεδομένα, τα δεδομένα της οικονομίας επιδεινώθηκαν το 2015.
Δεν μπορείς να λες ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος είναι οι μεσαίες ή μεγάλες αποδοχές αυτών οι οποίοι δουλεύουν πολλά χρόνια, πληρώνουν εισφορές για πολλά χρόνια και διεκδικούν μία μεγαλύτερη σύνταξη. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ο μεγάλος όγκος εκείνων που ενώ δουλεύουν πολλά χρόνια δηλώνουν και ασφαλίζουν λίγα χρόνια.
Όταν λες, θα βάλω τους ασφαλισμένους με μεσαίες και μεγάλες αποδοχές να καλύψουν το κενό αυτό, ή, θα βάλω τους ελεύθερους επαγγελματίες να καλύψουν το κενό των ασφαλισμένων με λίγα χρόνια ασφάλισης, δημιουργείς κοινωνικές ανισότητες και κοινωνικά μέτωπα τα οποία είναι εσφαλμένα.
Υπάρχει μία βαθιά σύγχυση ανάμεσα σε αυτό που λέγεται αυτονομία του δικού μας πολιτικού χώρου που είναι ο χώρος του προοδευτικού κέντρου, ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης, ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, και της πολιτικής των ίσων αποστάσεων.  Ότι εμείς τηρούμε ίσες αποστάσεις απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.  Εμείς ανήκουμε στο χώρο των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, της ευθύνης, της σοβαρότητας και του πολιτικού κόστους.  Έχουμε μέτωπο με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ψέματά του και τις ανακολουθίες του, δεν ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία, δε θα δεχθούμε ποτέ μία επανάληψη της λογικής της αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, η πολιτική μας είναι μία πολιτική διαφύλαξης της εθνικής στρατηγικής
Ήταν λάθος η λέξη «άβυσσος» και δε με χωρίζει άβυσσος από κανέναν, ούτε από τον κ. Μητσοτάκη ούτε από τον κ. Τσίπρα.  Άβυσσος με χωρίζει από τη Χρυσή Αυγή, άβυσσος με χωρίζει από κάποιους οι οποίοι δε θέλουν τη χώρα στην Ευρώπη, δε θέλουν τη χώρα στο Ευρώ.
Κάποιοι είπαν ψέματα επί χρόνια, έδωσαν μία δημαγωγική υπόσχεση, αυτή κατέρρευσε, οδήγησε τη χώρα στο παρά ένα της συντριβής και, αντί να ζητήσουν συγνώμη και να παραδεχθούν την αλήθεια, εξακολουθούν να διατυπώνουν ένα λόγο στείρο, επιθετικό, αντιπαραγωγικό, που καθηλώνει τη χώρα.
Τη χώρα την καθηλώνεις όταν από τη μία υπογράφεις τη συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι και από την άλλη διώχνεις τους Καναδούς από τη Χαλκιδική. Τη χώρα την καθηλώνεις όταν πιστεύεις ότι πρέπει να ενώσεις τη διαπραγμάτευση για το προσφυγικό με τη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο και την Τρόικα.  Τελικά έρχεσαι να υποστείς και το τρίτο μνημόνιο χωρίς να υπάρχει λόγος και την κακή διαχείριση του προσφυγικού και να κινδυνεύεις να είσαι μία αποθήκη ψυχών.
Η διαγραφή του κ. Γρηγοράκου ήταν μία πράξη η οποία θα κριθεί αρμοδίως.
Ο κ. Γρηγοράκος είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα καθό μέρος έχει αρμοδιότητα η κυρία Γεννηματά και δεν έχει αποκλειστεί από τις συνεννοήσεις και τις επαφές για την ανασυγκρότηση της παράταξης.
Από πού ώς πού μας χωρίζει άβυσσος;  Μας χωρίζει η άβυσσος από την επιλογή μας να συνεργαστούμε για να σώσουμε τη χώρα;  Μας χωρίζει η άβυσσος από την ανάγκη να συνεργαστούν και τώρα όλες οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις;
Όταν κάναμε την προσπάθεια με την Ελιά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αντιμετωπίσαμε σκληρή κριτική, μέχρι και διάσπαση στο όνομα μιας προσωπικής αντίληψης.
Εμένα το θέμα μου είναι να λειτουργήσω ως θεματοφύλακας μιας στρατηγικής και κυρίως ως θεματοφύλακας των αποφάσεων του Συνεδρίου μας.
Οταν λέω ότι πρέπει να συσπειρωθούν οι δυνάμεις του προοδευτικού ριζοσπαστικού κέντρου δε λέω μία προσωπική άποψη, επαναλαμβάνω την ομόφωνη διατύπωση της απόφασης του τελευταίου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και αυτό σημαίνει, όπως το έχω εξηγήσει και όπως το έχει ψηφίσει ομόφωνα το Συνέδριο, ότι πρέπει ο μεσαίος χώρος να έχει το ίδιο εύρος που έχει και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.  Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα εμφανίζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Προοδευτική Συμμαχία Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Το μεγάλο κόμμα που κυβερνά στην Ιταλία, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα, δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη, στον κόσμο διεθνώς πέρα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή που είναι μια παλιά οντότητα, διαμορφώθηκε πριν από λίγα χρόνια και με τη δική μου ενεργό συμμετοχή η Προοδευτική Συμμαχία, η Progressive Alliance.
Δεν έχει νόημα, αφ’ ης στιγμής φθάσουμε σε μία ομογενοποίηση και σε μία συσπείρωση, να διατηρούνται επιμέρους κομματικές οντότητες οι οποίες έχουν μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς.
Όταν κάποιοι λένε ότι δε θέλουμε την έννοια του προοδευτικού κέντρου, που την έχουμε ψηφίσει ομόφωνα, είναι σα να αφήνουμε στον κύριο Μητσοτάκη να διεισδύει στο χώρο του κέντρου. 
Να υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων πραγματική, να φανεί ότι έχουμε νέες συμμετοχές, ότι καλύπτουμε όλον τον προοδευτικό μεσαίο χώρο. Θα ήταν τραγικό να έχουμε απουσίες, αποχές ή και αποχωρήσεις και να έρθει ο κ. Παπανδρέου, ας πούμε, στη συνδιάσκεψη μαζί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Αυτά που έχετε δει χθες και σήμερα με το διάλογο του κυρίου Βούτση με την κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι η απόδειξη αυτού που έχω πει τον Αύγουστο, ότι δεν περάσαμε ξυστά από την έξοδο από το Ευρώ και από την οικονομική καταστροφή, περάσαμε ξυστά και από την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.
Είμαι πάντα παρών, αλλά δεν είμαι παρών γιατί διεκδικώ αξιώματα, είμαι παρών γιατί διεκδικώ να ολοκληρωθεί μία εθνική στρατηγική διάσωσης του τόπου… Δηλώνω παρών στο όνομα των ιδεών και των απόψεών μου και της στρατηγικής μου και δηλώνω παρών στους αγώνες για τη χώρα και είμαι μακριά από μικροφιλοδοξίες, μικροκομματισμούς και μη γενναιόδωρες καταστάσεις.
 http://www.evenizelos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...