Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζεται αλλά δεν… βιάζεται


Οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων έφυγαν από το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας ότι υπήρξε ουσιαστικός διάλογος. Συμπλήρωσαν ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω από τις θέσεις της καθώς και ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι συνελεύσεις των αγροτών στα μπλόκα. Προσώρας πιθανότερο φαίνεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, παρά να υπάρξει συμφωνία. Γι αυτό άλλωστε καθυστερεί και το ασφαλιστικό και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε αντιπροσωπεία των αγροτών οι οποίοι κατέστησαν
σαφές ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους, δεν θα φύγει κανείς από τα μπλόκα χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις «ταξίδι χωρίς επιστροφή». Ο πρόεδρος της ΝΔ  αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε να δώσει γραπτές απαντήσεις στα βασικά αιτήματα την ερχόμενη Παρασκευή με γνώμονα πάντοτε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
Στο  προσφυγικό τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα. Πρόσφυγες και μετανάστες κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά, ενώ η έξοδός τους από τη χώρα γίνεται με το σταγονόμετρο λόγω της στάσης των Σκοπίων. Ταυτοχρόνως η Αυστρία παραβιάζοντας τα όσα συμφώνησαν οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καλεί σε διάσκεψη στη Βιέννη τους ηγέτες των κρατών των δυτικών Βαλκανίων (εκτός Ελλάδας)  για να συντονίσουν την πολιτική τους στο προσφυγικό!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «HARDtalk» του BBC, ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική, υπογραμμίζοντας πως είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, από τη στιγμή που η ΕΕ δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν.
Οι δανειστές επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συζητήσουν τα δημοσιονομικά, όχι και το ασφαλιστικό, στο οποίο δεν υπάρχει πρόοδος. Ο Κ. Μητσοτάκης (στο BBC) είπε πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει το ασφαλιστικό, καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τα προαναφερόμενα, καθιστούν σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει να μην βιάζεται να γίνουν εκλογές, αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ήδη προηγείται. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για λαϊκισμό και ο ίδιος αποφεύγει συστηματικά να λαϊκίσει. Μπορεί να συμμερίζεται τις αντιδράσεις των διαδηλωτών, αλλά τηρεί χαμηλούς τόνους και σε καμιά περίπτωση δεν υπόσχεται ότι θα ικανοποιήσει όλα τους τα αιτήματα. Στο δε προσφυγικό, τηρεί καθαρά εθνική στάση, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει εθνική στρατηγική.
Όλα τα προαναφερόμενα, καθιστούν ηλίου φαεινότερο ότι ο Κ. Μητσοτάκης, προετοιμάζεται αλλά σε καμιά περίπτωση δεν… βιάζεται (να γίνει πρωθυπουργός).
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...