Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Είμαι εγώ ο άνθρωπος σου


της Αρχοντούλας Βαρβάκη
Αισιόδοξος για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και για τη νίκη της στις επόμενες εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσπαθεί να χτίσει το προφίλ του υπεύθυνου ηγέτη της αντιπολίτευσης και του διεκδικητή της πρωθυπουργίας. Με αυτό το στόχο προωθεί εντός αλλά και εκτός συνόρων τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αλλά και για τη συνολική πορεία της χώρας.
Διατηρεί κριτική στάση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, χωρίς όμως να αρνείται την υπό προϋποθέσεις συμμαχία με σκοπό το εθνικό συμφέρον. Άλλωστε μιλάει για εθνική πολιτική στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και αναγνωρίζει την πρόοδο της κυβέρνησης στο
συγκεκριμένο πεδίο.
Σε αυτό το πλαίσιο τις προηγούμενες μέρες είχε σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μετά τη συνάντηση με τους πρέσβεις των 28 χωρών – μελών της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα, επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες για να παραβρεθεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκεί μεταξύ άλλων συνάντησε τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ, την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ. Στις συναντήσεις αυτές ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΔ για την ανάγκη διατήρησης των ανοιχτών συνόρων της Ελλάδας με την ΕΕ, αλλά και υλοποίησης των ελληνικών δεσμεύσεων. Ο Κυρ. Μητσοτάκης φαίνεται να συμφωνεί με την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Επικροτεί, δηλαδή, το διαχωρισμό σε πρόσφυγες και μετανάστες και τα hot spots και ζητάει τη βοήθεια της ΕΕ στην μετεγκατάσταση των προσφύγων, αλλά και στη φύλαξη των συνόρων, ενώ ως κρίσιμο παράγοντα για την «εξομάλυνση» της κατάστασης κρίνει τη στάση της Τουρκίας, την αποτροπή δηλαδή του περάσματος προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.
Όσον αφορά την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, η ΝΔ συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο της αντιπολιτευόμενης δύναμης και αρνείται να παρουσιαστεί ως το σταθερό στήριγμα της κυβέρνησης που θα της προσφέρει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία όταν χρειαστεί. Προσπαθεί να αναδείξει ένα φιλολαϊκό προφίλ, κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση για την καταστροφή στο χώρο της υγείας ή της αγροτικής παραγωγής αλλά δεν αποκλείει πιθανή συνεργασία.
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...