Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να καταλάβει ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα


«Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα» επισημαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στη Realnews.
Όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού ενώ οι συντάξεις και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι η κόκκινη γραμμή μας» όπως τονίζει.
"Δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες
περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό λέει ότι η στάση της Ελλάδας και η αλληλεγγύη που έδειξε στο προσφυγικό πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει «όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής» τα σενάρια περί άλλης πλειοψηφίας και περί οικουμενικής κυβέρνησης.
Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι "παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία".
 http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...