Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ είναι Βαλκάνια


by To Skouliki Tom
Σοβαρά υπόψη της φαίνεται πως έλαβε η Αυστρία τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό – βασικά ζμπούτσα τους το προσφυγικό, πώς θα ελέγξουν τις προσφυγικές ροές συζητούσαν -, αφού η αυστριακή κυβέρνηση συγκαλεί Διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Μαντέψτε ποιος δε θα συμμετέχει στη διάσκεψη! Το βρήκατε! Η Ελλάδα!
Και τώρα να δούμε ποιοι θα συμμετέχουν: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Βουλγαρία, Μακεδονία (κάποια ζώα το γράφουν ακόμα Σκόπια ή ΠΓΔΜ), Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.
Δηλαδή, όλοι, εκτός εμάς, τη Ρουμανία και την Τουρκία.
Μια εύλογη ερώτηση: Η Βουλγαρία τι σχέση έχει με τα δυτικά Βαλκάνια; Δε γαμιέται, η δουλειά
να γίνεται.
Οι αποφάσεις που θα παρθούν στη διάσκεψη θα επηρεάσουν άμεσα τη χώρα μας αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να μας καλέσει, αφού υπήρχε περίπτωση να γίνονταν τίποτα 17ωρες διαπραγματεύσεις που θα κατέληγαν σε απόφαση τριχοτόμησης της Ελλάδας ανάμεσα σε Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν υπό την κηδεμονία πάντα της Γερμανίας.
Και τι αθώα που είναι η Γερμανία ε; Το δεκανίκι της, δηλαδή η Αυστρία, μαζί με τα τσιράκια της, δηλαδή τις 4 χώρες του Visegrad (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Πολωνία), γράφουν εντελώς στα παπαριά τους την ΕΕ και ετοιμάζονται να στήσουν παντού συρματοπλέγματα, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να μιλάει – σχεδόν ψυχαναγκαστικά πλέον – για ανοιχτά σύνορα.
Μα πού πήγε η ισχυρή Γερμανία που περνούσε όποια γραμμή ήθελε; Εκεί είναι καλέ, απλά δρα υπόγεια μέσω των αντιπροσώπων της.
Εν τω μεταξύ, σε κάποιον πλανήτη πολύ μακριά από τον δικό μας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε μια σπάνια τηλεφωνική του παρέμβαση σε κανάλι – συνήθως είναι εκεί αυτοπροσώπως -, μίλησε για πραξικόπημα εις βάρος της Ελλάδας.
Άντε πάλι με το πραξικόπημα για τους σανοφάγους!
Αυτός ο άνθρωπος είναι καταπληκτικός! Δεν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από διατυπώσεις. Μια ανακοίνωση του Υπουργείου με συγκεκριμένες ενέργειες δεν έχω δει ποτέ.
Συγκεκριμένα είπε: «Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε, τι να κάνουμε, μακάρι να μη μας είχε τύχει αλλά μας έτυχε.» Φοβερός!
Ενώ λοιπόν η άσκηση υψηλής πολιτικής και διπλωματίας βρίσκεται στις δόξες της, η κατάσταση στην Ειδομένη είναι εντελώς γαμησέ τα, αφού 5.000 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα και από πίσω τους έρχονται κι άλλοι.
Ευτυχώς, δηλαδή που βρέθηκε η Αστυνομία να χώσει βίαια μερικές εκατοντάδες Αφγανούς σε λεωφορεία για Αθήνα, αφήνοντάς τους χωρίς φαΐ και νερό, μπας και ψοφήσουν ορισμένοι από την πείνα και τη δίψα στη διαδρομή και αποσυμφορηθεί η κατάσταση.
Σκέψου να είσαι Αφγανός, να φεύγεις από πόλεμο, να περπατάς από το Αφγανιστάν μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, να μαθαίνεις εκεί και μόνo εκεί ότι οι Αφγανοί απαγορεύεται να περάσουν κι ένας μπάτσος, αφού σε ξυλοκοπεί μπροστά στην οικογένειά σου, να σε γυρνάει στην Αθήνα.
Και κάπως έτσι τα στρατόπεδα μετεγκατάστασης μετατρέπονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό δηλαδή που λέγαμε από την αρχή.
Πάμε πάλι: Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Το πρώτο πράγμα που λένε όταν πατάνε ελληνικό έδαφος είναι ότι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Να εργαστούν, να μείνουν σε κάποιο από τα εκατοντάδες χιλιάδες άδεια σπίτια, να ζήσουν ειρηνικά ανάμεσά μας.
Αφήνουμε γυναικόπαιδα και γέρους να περπατάνε χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων μας χωρίς νερό. Φτάνουν κατά χιλιάδες στα λιμάνια μας, όπου δεν τους περιμένει κανείς, και περιπλανιούνται άσκοπα μέσα στη νύχτα για να μη μπουν σε στρατόπεδα. Χωρίς προορισμό. Χωρίς τίποτα.
Ολόκληρη η ήπειρος έχει βουτηχτεί στο ρατσισμό, η ευρωπαϊκή οικονομία πάει κατά διαόλου κι όλο αυτό βρίσκεται στα χέρια κάτι κουρασμένων μυαλών, κάτι μικρόνοων που δεν ξέρουν τι τους συμβαίνει και πώς να το διαχειριστούν.
Ούτε που καταλαβαίνουν ότι το προσφυγικό δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση – που δήθεν αναζητούν – στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπερήλικη πια Ευρώπη, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.
Τουλάχιστον έρχονται καλά νεά από άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που μιλάει για σφαίρες εναντίον μουσουλμάνων βουτηγμένες σε αίμα γουρουνιών, σαρώνει.
Ο πλανήτης έχει ψοφήσει από καιρό.
Απλά δεν έχει βρεθεί ένας χριστιανός να τον θάψει.
(Ανήθικο δίδαγμα: Υπάρχει τεράστια ανάγκη για νερό στο δρόμο προς Ειδομένη. Αν υπάρχουν αλληλέγγυοι που διαβάζουν ας πάνε. Δε ξέρουμε τι άλλο να πούμε πια…)
 http://thethreemooges.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...