Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Καλώς ήρθε το δολάριο


Ραγδαίες σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις στο προτεκτοράτο, πιτσιρίκο μου, μετά τη χτεσινή εκπομπή του προσωπικού διασκεδαστή του Alexis Λάκη, Μέγα Άρχοντα Κουροπαλάτη.
Ενημέρωση και συμμετοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ζήτησαν με ανοιχτή τους επιστολή προς τον εν αναμονή πρωθυπουργό Γιάννη Δραγασάκη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ναι, υπάρχει και τέτοια), δήμαρχος Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου με την κοινή τους επιστολή, την οποία κοινοποιούν και στους διαπλεκόμενους καναλάρχες, ζητούν επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των μελών της δύναμης του ΝΑΤΟ που πρόκειται να λάβουν
μέρος στις επιχειρήσεις εξόντωσης των προσφύγων και μεταναστών που θα τολμήσουν να εισβάλλουν στα παράλια των νησιών του Αιγαίου – κάτι που έχει απαγορευτεί ρητά από τη Φράου Μέρκελ.
Στην παραπάνω ενέργεια ωθήθηκαν κατόπιν πιέσεων των ντόπιων ιδιοκτητών κωλόμπαρων, οι οποίοι, θέλοντας να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την επιχείρηση «καλώς ήρθε το δολλάριο», απαίτησαν από τους τοπικούς άρχοντες να σταματήσουν επιτέλους να παριστάνουν τις γλάστρες στις εκπομπές του Αυτιά και των υπόλοιπων ραμολιμέντων που καμώνονται τους δημοσιογράφους στην Ψωροκώσταινα και να ενημερωθούν άμεσα για τους σχεδιασμούς που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο.
Δεδομένου μάλιστα, ότι ένα πλήθος από Βουλγάρες, Μολδαβές, Σκοπιανές, Ουκρανές, Ρωσίδες και Πολωνίδες θεραπαινίδες του έρωτα καταφτάνει καθημερινά σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Λέσβο, Χίο, κυρίως όμως στη νήσο Μυτιλήνη με κάθε πλοίο που κουβαλάει υλικά για τα hot spots που κατασκευάζει με πυρετώδεις ρυθμούς η ΜΟΜΑ του Πάνου σε αγαστή συνεργασία με τους εγχώριους ολιγάρχες κατασκευαστές, η ανάγκη ενημέρωσης καθίσταται επιτακτική για τους συμπαθείς κλάδους των εμπόρων λευκής σαρκός, οινοπνευματωδών και ναρκωτικών, οι οποίοι πρόκειται να επωμιστούν το κύριο βάρος της ψυχαγωγίας των νατοϊκών στρατευμάτων.
Οι τοπικοί άρχοντες, ελλείψει επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας και, θεωρώντας ότι στη χώρα υπάρχει γκοβέρνο που ασχολείται με θέματα που απασχολούν τον τόπο (παλιοί κομματάρχες βλέπεις, έχουν μείνει ακόμα στη δεκαετία του ’60), γράψαν ένα γράμμα κι ευτυχώς δεν πρόλαβαν το ταχυδρομείο που έκλεισε νωρίτερα λόγω εκπομπής του Λαζόπουλου κι έτσι πρόλαβαν οριακά να μάθουν τα νέα και άλλαξαν με μπλάνκο το όνομα του παραλήπτη, μην το πάρει κανένας Alexis κι απορεί γιατί του το ’στειλαν…
Μόλις έφτασε η επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, άρχισε να την διαβάζει μεγαλόφωνα η Όλγα στους παριστάμενους, καθώς η ίδια ασχολείται με τις προετοιμασίες του ταξιδιού της στο γήπεδο της Άντερλεχτ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της δοκιμάζει νέες φιγούρες στο μάμπο, εν όψει Αποκριάς.
Ο υιός παπα Γκαίμπελς κόντεψε να πνιγεί στα γέλια όταν άκουσε τη λέξη «σχεδιασμός», ενώ ο Φραπεδιάρης κατουρήθηκε στην κυριολεξία απ’ τα γέλια -χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, γιατί του φοράνε τα πάμπερς για την ακράτεια-, εκσφενδονίζοντας όμως παντού σάλια και φραπόγαλο, στο άκουσμα της λέξης «κυβερνητικός».
Ακούγοντας τα χαχανητά το υπόλοιπο προσωπικό του Μεγάρου, θεώρησε ότι κάποιο καινούργιο ανέκδοτο κυκλοφόρησε κι έσπευσαν και οι 1.362 διορισμένοι σύντροφοι, ράπερ, γκόμενοι, κουμπάροι, παιδιά, ψυχοπαίδια, γείτονες, πρώην μέλη 15μελών συμβουλίων κ.ο.κ. στη μεγάλη αίθουσα να το ακούσουν κι αυτοί, κατακλύζοντας σάλες, χωλ, καθιστικά, διαδρόμους, σκάλες, αυλή, πεζοδρόμιο, αλλά και τμήμα της Ηρώδου του Αττικού, αποκλείοντας για λίγο τον Πάκη μέσα στην αλεξίσφαιρη λιμουζίνα του.
Μέχρι κι ο Alexis διέκοψε τις ασκήσεις γιόγκα στις οποίες επιδίδεται καθημερινά, εξασκούμενος σε νέες μορφές αυτοσυγκέντρωσης ενόψει υπογραφής του 4ου μνημονίου· δεν του μαρτύρησαν ότι δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν άλλο, μη στεναχωρηθεί και ξαναβγάλει έρπητα.
Όταν λύθηκε η παρεξήγηση, ο αγραβάτωτος σύντροφος της πανεπιστημιακού, χτύπησε παλαμάκια μιμούμενος τον τρόπο που το έκανε ο Αντρέας στο «περιβόλι τ’ ουρανού» όταν η Μάρω τραγούδαγε το «γεννήθηκες για την καταστροφή», δίνοντας έτσι το σύνθημα να συνεχίσει ο καθένας το κωλοβάρεμα στο πόστο του, για να μη σκουντουφλάει ο ένας πάνω στον άλλον.
«Κείνη η μουνίτσα με το κόκκινο κασκόλ, ποια είναι;» Ρώτησε τον μπέη τον υπεύθυνο επί των προσλήψεων, καθώς διαλυόταν η συγκέντρωση.
«Ξέρω εγώ, ρε αφεντικό» του απάντησε εκείνος, «τόσοι που έχουν μαζευτεί εδώ μέσα».
«Ναι, πολύς κόσμος» απάντησε αινιγματικά το βλαχαδερό.
Η δήλωση αυτή του σουλτάνου της ΔΦΑ, προβλημάτισε πολύ τον μπέη επί των προσλήψεων, τόσο, ώστε τον οδήγησε στο να διοχετεύσει στα τσοντοκάναλα δήλωση, με την οποία λέει ότι σαν πασάς αρμόδιος για την αποκατάσταση των αγωνιστών του κόμματος, χαίρεται να διορίζει συντρόφους, αλλά σαν μπέης επί των προσλήψεων στο σουλτανάτο, λυπάται που δημιουργείται έτσι μια παράλληλη διοίκηση.
Τόννοι μελανιού χύθηκαν στην προσπάθεια να εξηγήσουν τα σαΐνια τις αντικρουόμενες δηλώσεις του μπέη, προσωπικά θεωρώ ότι η μόνη που είχε δίκιο ήταν η Άση Μπήλιω, που είπε ότι ο μπέης είναι δίδυμος στο ζώδιο με δίδυμο ωροσκόπο, οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι σχιζοειδής προσωπικότητα.
Κατά τ’ άλλα, από τον καημό του πέθανε σήμερα ο Διοικητής της Μ.Μ.Σ. (Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής) Λασάρντ, καθώς αποτέλεσε το μεγάλο θύμα της σφαγής που διαπράχτηκε από τη Δ.Φ.Α. στο συμβούλιο κρίσεων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.
Το συμβούλιο, κατόπιν πιέσεων που δέχτηκε από το Μαξίμου, προτίμησε τελικά να δώσει τη θέση του διοικητή της ΜΜΣ στη Ζαχαρούλα Παπαρίδου, μοναδικό προσόν της οποίας ήταν ότι μοίραζε καραμέλες ΜΕΖ στα προσφυγόπουλα που έφταναν στις ελληνικές ακτές, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Alexis.
Όταν συνάντησε για πρώτη φορά τη Ζαχαρούλα στη Λέσβο και την είδε να μοιράζει καραμέλες, νόμιζε ότι απλά την πήρε ο πόνος για τα κακόμοιρα, της έπεφταν βαριές στην τσέπη κι είπε να τις μοιράσει, μην πάθει και ζάχαρο τρώγοντας η ίδια όλο το σακκουλάκι.
Όταν όμως τη συνάντησε και στη νήσο Μυτιλήνη και την είδε και πάλι να κάνει την ίδια κίνηση, κατάλαβε ότι η Ζαχαρούλα είναι αριστερή και πρέπει να την προωθήσει.
Στην πρώτη ευκαιρία λοιπόν, έδωσε πόδι στο Λασάρντ, τοποθετώντας στη θέση του τη Ζαχαρούλα, η οποία προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, παρέδωσε στα χέρια της πανεπιστημιακού συντρόφου του Alexis ένα σεμεδάκι που έπλεξε με τα χέρια της εν ώρα υπηρεσίας.
Πανικός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τις δηλώσεις της Έλλης Παπαγγελή, ότι δε θα ξαναμπεί στον ηλεκτρικό, μετά το ατυχές περιστατικό με τον Αφρικανό, γιατί θα κυκλοφορούν πια με τον ΗΣΑΠ μόνο όσοι τις έχουν μικρές (τις αποσκευές), καθώς και με τις απεργίες στο ΔΟΛ με μοναδικό αίτημα να έχουν οι εργαζόμενοι την τύχη των υπαλλήλων του Μεγάρου Μουσικής, που με μια κωλοτζίφρα έγιναν εν μία νυκτί δημόσιοι υπάλληλοι.
Καταιγισμός ειδήσεων, πιτσιρίκο, αλλά πρέπει να σ’ αφήσω τώρα, για να πάρω τα φάρμακα, που με προστατεύουν από τις παρενέργειες των φαρμάκων που παίρνω για την καρδιά μου.
Χεχεχεχε
Φιλούμπες
Σ.Α.Μ.
(Αγαπητέ Σ.Α.Μ., χαίρομαι που μαθαίνω από σένα τα νέα από την πατρίδα. Ωραία περνάτε, ρε μπαγάσες. Δεν χρειάζεσαι φάρμακα για την καρδιά. Πρέπει να έχει ανοίξει η καρδιά σου με όλα αυτά. Να είσαι καλά.)
 https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...