Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Ποταμιού - Πρόεδρος επανεξελέγη ο Σταύρος Θεοδωράκης


Με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του Ποταμιού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του Κινήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έλαβε 715 ψήφους (ποσοστό 88,16%), ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Παύλος Ελευθεριάδης έλαβε 96 ψήφους (ποσοστό 11,84%) ενώ υπήρξαν και 20 λευκά. Με ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλέχθηκαν και τα νέα κομματικά όργανα του Ποταμιού.
Αμέσως μετά την επανεκλογή του του ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συνέδρους, στέλνοντας την δική του.... «απάντηση» στην σκληρή (προσωπική) κριτική που άσκησε το βράδυ του Σαββάτου ο Χάρης Θεοχάρης χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί ονομαστικά στον βουλευτή του Ποταμιού.

«Ας πάψουν να τρέμουν τα γόνατα ορισμένων μπροστά στα δύσκολα. Δεν υπάρχουν τρία ποτάμια. Υπάρχει ένα Ποτάμι και ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του είσαι και τη δημοσιότητα του δεν είσαι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο, τα κατάφερε και θα τα καταφέρει ξανά».
«Όποιος θέλει να αρχίσει κάτι από την αρχή καλοδεχούμενος και σύμμαχος μας, γιατί εμείς όπως έχουμε πει είμαστε μόνο η μαγιά του καινούργιου. Ας έρθουν λοιπόν όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο ποτάμι να το κάνουν και θα τους υποδεχτούμε ως συμμάχους. Δεν απαντώ σε όλα όσα άκουσα αυτές τις μέρες γιατί με ενδιαφέρει πάνω απ' όλα η ενότητα του κινήματος» ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος του Ποταμιού και τόνισε πως «αυτό το κόμμα δεν είναι ούτε του Σταύρου, ούτε των βουλευτών. Αυτό το κόμμα είναι των εθελοντών. Είναι των συνδημιουργών και θα το καταλάβουν όλοι στην πράξη από τις πρώτες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Αξιολόγησης Στελεχών αλλά και της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων».
Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη σημερινή αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρει συνομιλίες του πρωθυπουργού με μεγάλο εκδότη, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δεν μπορώ όμως παρά ν’ αναφερθώ σ’ ένα ζήτημα που προέκυψε σήμερα με κάποια δημοσιεύματα. Την ίδια ώρα που κατηγορούσαν το Ποτάμι για διαπλοκή, παρακαλούσαν σε συνεχή μυστικά ραντεβού για λίγα ψίχουλα διαπλοκής. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας στο πρώτο μυστικό του ραντεβού κι έκανε δεύτερο μυστικό ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο ραντεβού κι έκανε και τρίτο ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο τρίτο ραντεβού κι έβαλε ένα φίλο του να πάει σ’ ένα σπίτι και να κάνει ένα τέταρτο μυστικό ραντεβού;». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «την ίδια ώρα που τα φερέφωνα τους, τα καλοπληρωμένα φερέφωνα στα social media και τα μαύρα κουτιά τους, έριχναν λάσπη στο Ποτάμι, το οποίο ό,τι κάνει το κάνει δημοσίως και δε μετέχει, δε μετείχε και δε θα μετάσχει σε μυστικά βραδινά ραντεβού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκληρή κριτική που άσκησε ο Χάρης Θεοχάρης ο οποίος μίλησε για «τρία Ποτάμια», επιρρίπτοντας στον Σταύρο Θεοδωράκη ευθύνες τόσο για την πτώση των ποσοστών του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο όσο και για τις κακές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις «ανέβασε τους τόνους» του συνεδρίου καθώς στις τοποθετήσεις τους τα στελέχη και οι εθελοντές του κόμματος επιδόθηκαν σε σκληρή κριτική ενώ «ισχυρά πυρά» δέχτηκε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης θεοχάρης.
 http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...