Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Public Issue: Το 63% στηρίζει τη διαπραγμάτευση


Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» Απριλίου της Public Issue, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», το 63% των πολιτών εγκρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έναντι 28% που δεν την εγκρίνει, 3% που δηλώνει ότι «ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει» και 6% που δεν έχει γνώμη.
Στα ύψη η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα Δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό και πλέον κατάλληλο για πρωθυπουργό θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα σε συντριπτικό ποσοστό (78%) οι ερωτώμενοι.
Ακολουθούν οι Πάνος Καμμένος (46%), Σταύρος Θεοδωράκης (45%), Δημήτρης Κουτσούμπας(35%), Αντώνης Σαμαράς (28%), Ευάγγελος Βενιζέλος (19%) και Νίκος
Μιχαλολιάκος (9%).

Διχάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης
Διίστανται οι απόψεις των ερωτηθέντων για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο στηρίζει το 55% αλλά το 43% δεν του έχει εμπιστοσύνη.
Το ποσοστό όσων δηλώνουν υπερήφανοι έχει ανέβει στο 82%, αλλά οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα παραμένουν χαμηλές: 39% εκτιμούν ότι κερδισμένοι είναι οι δανειστές, 22% και οι δύο πλευρές, 21% καμία πλευρά, ενώ το 14% θεωρεί ότι κερδίζει η Ελλάδα.
Η καλύτερη κυβέρνηση, λέει το 55%
Το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι καλύτερη κυβέρνηση για την Ελλάδα είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μόνο 16% της Ν.Δ., ενώ το 25% απαντά «καμία από τις δύο».
Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 49%, που υπερβαίνει το εκλογικό της ποσοστό (το 50% δεν είναι ικανοποιημένο).
Η έρευνα της Public Ιssue διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 26 Μαρτίου – 2 Απριλίου σε δείγμα 1.004 ατόμων.
http://www.toportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...