Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Επιμένει σε δημοψήφισμα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ο Χρυσόγονος


«Θα το έβλεπα (σ.σ. το δημοψήφισμα) στη λήξη της διαπραγμάτευσης, η οποία λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι, όπως είπαμε, το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο Μega.
Σε ερώτηση για το εάν το δημοψήφισμα θα πρέπει να προκηρυχθεί στις 11 Μαΐου απάντησε: «Μέσα στον Μάιο, πάντως, ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση».
Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου λήγουν ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «τα οποία η ΕΚΤ είχε αξιώσει να εξαιρεθούν από το PSI και η τότε κυβέρνηση δέχθηκε» και τα οποία «δεν μπορούν να πληρωθούν από ταμειακά διαθέσιμα».
Οπότε, πρόσθεσε, «πριν φθάσουμε στον Ιούλιο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα».
Σε διευκρινιστική αναφορά του σχετικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Χρυσόγονος τάχθηκε υπέρ μίας διατύπωσης κοντά «συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία ενδεχομένως απαιτούν οι δανειστές».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...