Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ποιες συνέπειες θα έχουν οι αιρετοί σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν την ΠΝΠ – “Γαλαζοπράσινο” δάκτυλο βλέπει η κυβέρνηση

Αντιμέτωποι με νομικές αλλά και πειθαρχικές συνέπειες θα βρεθούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν το νόμο και δεν καταθέσουν, όπως προβλέπει η ΠΝΠ, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της  Ελλάδας. Αυτό διαμηνύει η κυβέρνηση βλέποντας «γαλαζοπράσινο» πολιτικό δάκτυλο πίσω από την άρνηση των δημάρχων. «Δεν είναι δυνατόν να μην προχωρούν σε μία απλή κίνηση μεταφοράς των χρημάτων από τις συστημικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδας όταν μάλιστα θα έχουν κέρδος καθώς το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr. Είναι, δε, πεπεισμένοι ότι η στάση των «γαλαζοπράσινων»



ηγεσιών της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ δεν είναι «αθώα». Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δεν θέλησαν να προχωρήσουν παρακάτω σε σχέση με τις “νομικές συνέπειες”, ωστόσο σε περίπτωση μη εφαρμογής του οι αιρετοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την “παράβαση καθήκοντος”.
Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επισήμανε με έμφαση ότι «από τη στιγμή που οι αιρετοί δεν καταθέσουν τα διαθέσιμά τους παραβιάζουν το νόμο». Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό ήδη βρέθηκαν τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται μέχρι τέλος Απριλίου για να καλυφθούν οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις, ενώ εκφράζει αισιοδοξία και για την εξεύρεση των περίπου 2,5 δισ. που απαιτούνται μέχρι τέλος Μαΐου καθώς στα τέλη Απριλίου αναμένεται να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους από τα ληξιπρόθεσμα.
Να σημειωθεί ότι μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο κ. Μάρδας εκτίμησε ότι αυτή η κατάσταση θα κρατήσει τουλάχιστον δύο μήνες και ότι θα συγκεντρώσει μέσω της ΠΝΠ  5,5-6 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 2,5 δισ. θα είναι από την Αυτοδιοίκηση.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...