Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σακελλαρίδης: Δημοψήφισμα μόνο αν δεν έχουμε έντιμο συμβιβασμό


Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, θέμα που άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξής του στο Star, αλλά και το «ψαλίδισμα» Βαρουφάκη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ o Γ. Σακελλαρίδης αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε ότι «θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας έντιμης συμφωνίας που δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα είναι αντίθετα με τη λαϊκή εντολή».
Σε αυτό που θέλω να επιμείνω είναι ότι η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της, έτσι ώστε να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην κοινωνία και δεν θα ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές. Αυτό σημαίνει ότι όσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται θα κάνει ότι μπορεί και ότι πρέπει για να έχει μια έντιμη συμφωνία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση είναι «κοντά σε μια τέτοια συμφωνία που θα έχει τα χαρακτηριστικά της αξιοπρέπειας και φυσικά θα είναι και μια συμφωνία που θα αναπτερώνει κοινωνία και οικονομία». «Συζητάμε με βάση της συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που προέβλεπε μια ενδιάμεση συμφωνία που θα δίνει στην ελληνική κυβέρνηση και στην κοινωνία να πάρει μια ανάσα. Το ζήτημας της ρευστότητας δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν», προσέθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Όσον αφορά στα περί δημοψηφίσματος στο οποίο ουσιαστικά παρέπεμψε ο Γ. Τσίπρας στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα, καθώς η συμφωνία δεν θα είναι επιβλαβής και θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας έντιμης συμφωνίας κάτι που «δείχνει και την ειλικρίνεια της κυβέρνησης».
Για το θέμα του «ψαλιδίσματος» του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γ. Σακελλαρίδης είπε: «Δεν είναι θέμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είναι θέμα ότι όσο πλησιάζουμε κοντά σε συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση κρίνει το πώς θα λειτουργεί η ομάδα διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση δεν είναι προσωπικό θέμα, και ο Βαρουφάκης το ξέρει. Έχει γίνει προσπάθεια να στοχοποιηθεί ο Γ. Βαρουφάκης. Η υποχώρηση θα κριθεί στο πλαίσιο της συμφωνία που θα κλείσει, δεν μπορεί να κριθεί στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης παραμένει ως ΥΠΟΙΚ και έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης. Η στήριξη είναι αμέριστη, απλά σε εαυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρήθηκε σημαντικό να γίνει μια αναδιάταξη, κρίθηκε σημαντικό να μπουν και άλλοι άνθρωποι. Τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα».
Τέλος, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι οι πιο άδικος φόρος που έχει επιβληθεί ποτέ. Τι λέμε εμείς. Ο,τι για να μπορέσεις να αλλάξει ένα φόρο που φέρνει έσοδα πρέπει να τον αντικαταστήσεις με έναν άλλο φόρο. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι με τρόπο ρεαλιστικό και τρόπο δίκαιο να ετοιμάζει ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα μπορεί να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εμείς θέλουμε αυτό να γίνει εντός του 2015».
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...