Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει

«Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Politico ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκλείοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους εξέλιξη, αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει πτώχευση», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν. Ο ίδιος αποδίδει αυτή την αισιοδοξία του όχι τόσο στην «κάθε άλλο παρά απτή» πρόοδο που συντελείται, αλλά κυρίως στο απλό γεγονός ότι η εναλλακτική είναι «πέρα από τη φαντασία».
Σημειώνει επίσης πως παραμένει μακρινή μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας, αν και παραδέχεται πως τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές
της «άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».
«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μας γνωστοποιήσει έγκαιρα τι συμβαίνει», σημειώνει. «Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την είχαμε. Έχασα την υπομονή μου στο μεσοδιάστημα. Τώρα ξαναβρήκα την υπομονή μου και δεν θέλω να τη χάσω ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΠΕΚΑ: Καταβολή επτά επιδομάτων την επόμενη εβδομάδα (ημερομηνίες)

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει και επίσημα ότι τις επόμενες μέρες θα καταβληθούν μια σειρά από  κοινωνικά επιδόματα και παροχές στις παρακάτω ημερο...