Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ: Ένα Grexit θα προκαλούσε παγκόσμιο οικονομικό Αρμαγεδδώνα


Ανώτατα στελέχη της Wall Street και υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη στην Washington προειδοποιούν τους Ευρωπαίους να μην αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από την ευρωζώνη, ανησυχώντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβράδυνε την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και θα προκαλούσε αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως αναφέρει το περιοδικό politico, κάποιοι ότι η κατάσταση σήμερα δεν είναι τόσο τρομακτική όσο το 2012 σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της –πάντα σε κρίση Ελλάδας- αλλά μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξει μία συμφωνία γρήγορα.
Κάποιοι θα ήθελαν να αφήσουν την Ελλάδα στην τύχη της, αλλά στη συνέχεια στη συζήτηση μπαίνει η Lehman Brothers, η ρωσική χρεοκοπία, ακόμη και η δολοφονία στο Σαράγιεβο το 1914 (αφορμή για την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου). Η θεωρητική συζήτηση για το πόσο έτοιμος είναι ο πλανήτης για την αντιμετώπιση ενός
Grexit σύντομα η εξελίσσεται σε μία συζήτηση και φόβο κατά πόσο ακόμα και τώρα μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό Αρμαγεδδώνα.
Η κατάληξη είναι ότι η Wall Street και η Washington θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Φυλάκιση έως 2 χρόνια για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και την Εκκλησία

Αυστηροποίηση των ποινών για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών και επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων επιφέρουν τροποπ...