Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ένα βήμα πριν από την έξοδο ο Γιάνης Βαρουφάκης

Mέχρι τις 20 Φεβρουαρίου αποτιμάται ως θετική η συμβολή του στην κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη. Κυρίως γιατί το ζήτημα της Ελλάδας έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις
Και αυτό ακόμα και μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, απ' όπου επισημαίνεται πως στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Οικονομικών κατάφερε να πολώσει το κλίμα με βασικό πρωταγωνιστή τον ίδιο χωρίς κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα και ενδεχομένως προκαλώντας καθυστερήσεις στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.  

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αφού κατάλαβε την πρακτική αδυναμία του κ Βαρουφάκη να ολοκληρώσει την αποστολή του, παίρνει επάνω του τη διαπραγμάτευση.Επικοινώνησε τηλεφωνικά με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ, κάτι που θα συμβαίνει συχνά από τούδε και στο εξής.  
Στον Γιάνη Βαρουφάκη χρεώνονται ακόμη δύο φάουλ... που τον φέρνουν κοντά στην «κόκκινη κάρτα»: Το πρώτο ότι με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν εξασφάλισε χρήματα για τη χώρα και το δεύτερο προχθές στη Ρίγα της Λετονίας όπου δεν παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο με τους συναδέλφους του υπουργούς οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup.  
H επίσημη, μάλιστα, δικαιολογία ότι «μου αρέσει να τρώω με τους φίλους μου» δεν κρίνεται μόνο ανεπαρκής αλλά και απαράδεκτη από έναν υπουργό Οικονομικών που εκπροσωπεί, σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό, μια ολόκληρη χώρα και όχι τον εαυτό του. 
Με βάσει αυτά τα δεδομένα ο κ. Τσίπρας φαίνεται- όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- να έχει αποφασίσει την έξοδο από το Κυβερνητικό σχήμα του Υπουργού Οικονομικών.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Την παροχή φορολογικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια για να πάνε...