Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Θεοχαράκης: Εάν συμφωνήσουμε, θα υπάρξουν μεταβολές στην πολιτική


«Οι κόκκινες γραμμές τα εργασιακά, οι ιδιωτικοποιήσεις κλπ υπάρχουν, αλλά αν αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε, θα γίνουν κάποιες μεταβολές στην πολιτική, θα πάνε αργότερα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και μέλος της Ελληνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας, Νίκος Θεοχαράκης.
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, o κ. Θεοχαράκης τόνισε πως οι συντάξεις έχουν τη μερίδα του λέοντος στις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση δεν υποχωρεί.
Σχετικά με τους δανειστές, ο ίδιος είπε ότι θεωρούν υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις στο μακροοικονομικό επίπεδο, ενώ δεν είναι απαίτησή τους το mail Χαρδούβελη, καθώς, όπως τόνισε, έχουν αποδεχτεί πλήρως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.


«Η συνέχιση του προγράμματος έτσι όπως την αντιλαμβάνονται ενώ βγαίνει μέσα στο δικό τους μακροοικονομικό πλαίσιο στην πραγματικότητα οδηγεί σε ένα αδιέξοδο και σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» ανέφερε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, πρόσθεσε.

Στο Eurogroup (σ.σ. αύριο) θα δούμε καταρχήν διαθέσεις, είπε. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο μετά ακολουθούνε και άλλα δηλαδή αφού λήξει το πρώτο κομμάτι μετά θα πάμε για τη μεγάλη διαπραγμάτευση. Θα δούμε τι θα γίνει γιατί όλα αυτά δεν είναι για να τα συζητάει κανείς ανοιχτά, ανέφερε.

Αναλυτικά, ερωτηθείς σε ποιο σημείο βρισκόμαστε στο θέμα των διαπραγματεύσεων ανέφερε «είμαστε σε ένα συγκεκριμένο δρόμο ο οποίος είναι προς τη θετική κατεύθυνση υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές τις οποίες θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε. Επίκειται ένα Eurogroup στις 24 του μηνός, το Euroworking group είναι μια ιστορία των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών που προετοιμάζει αυτό για να τους δείξει περίπου σε ποιο σημείο είμαστε. Στο πλαίσιο της ομάδας των Βρυξελλών είχαμε μια συζήτηση η οποία ήταν ναι μεν σε καλό κλίμα αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...