Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γ. Πανούσης: Νοείται Αριστερά του τίποτα;


Ο τόπος και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από μία «Αριστερά του Τίποτα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στα «Νέα», με φόντο τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και τα προχθεσινά γεγονότα στο προαύλιο της Βουλής.
Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι πρέπει «να συνεννοηθούμε» και «να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης», ενώ υπογραμμίζει ότι αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα.
«Αριστερά και μάλιστα κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο αριστερή
διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία», αναφέρει.
Επισημαίνει ακόμη ότι «η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων» αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης.
Παρατηρεί τέλος ότι «μερικοί ‘καθαρόαιμοι αριστεροί’ θεωρούν ‘φασιστικό’ ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο», ενώ διερωτάται «πώς νοούν οι ‘καθαρόαιμοι’ την ‘αριστερή Αστυνομία’: Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιους ελέγχονται;».
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου