Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης


Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα εθνικά θέματα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης.
Η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα σημείο σταθερότητας και να φροντίσει για την αποκλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Είναι σημαντικό να υπάρχει εθνική συνεννόηση, πρέπει να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά θέματα και να υπάρξει αποκλιμάκωση. Υπήρξε συναντίληψη», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα υπόλοιπα θέματα συζήτησης ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι γνωρίζει πως υπάρχει αγωνία για τα θέματα της οικονομίας αλλά όπως πρόσθεσε «καταρχήν θα πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση».
Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία εντός της ΑΟΖ της Μεγαλονήσου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα ώστε η διεθνής κοινότητα να ασκήσει πίεση στην τουρκική πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης και επανέναρξη των συνομιλιών επί του κυπριακού.
Τα εθνικά θέματα χρειάζονται εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο συζητήθηκαν άλλα θέματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η συζήτηση περιστράφηκε μόνο γύρω από τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
https://www.youtube.com/watch?v=X4hFW0EsPu8
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Έλεος με τον Κασσελάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την Αριστερά»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , μιλώντας στον τηλε...