Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ανδ. Λοβέρδος για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη



Κριτική στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να δημιουργήσει δικό του κόμμα, ασκεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος, ο οποίος είπε ότι «κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη».
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η χώρα είναι σε μια κρίσιμη φάση και πως «ο πολιτικός μας χώρος, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι επίσης σε κρίσιμη φάση». Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, πρέπει να υπάρξει ενότητα και όχι διάσπαση: «Κανένας δεν πρέπει να διασπάσει την παράταξη αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να γίνουμε ο τρίτος πόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Την ώρα αυτή να γίνουμε η δύναμη που όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές θα αναλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας».
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως «όπως ειπώθηκε και επίσημα από το ΠΑΣΟΚ μπορεί μετά από εκλογικές διαδικασίες, μετά από γενικές βουλευτικές εκλογές, οπότε αυτές γίνουν, να κάνουμε ένα συνέδριο που θα τα βάλει όλα τα θέματα κάτω: Θέματα ηγεσίας, στελέχωσης, δομής, ονόματος και με τις διαδικασίες που ξέρουμε. Εκλογές ηγεσίας από τη βάση, ό,τι έχουμε κατακτήσει ως παράταξη όλο αυτό τον καιρό».
Καταλήγοντας τόνισε πως «πρέπει να ληφθούν και λαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες τώρα, την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί η διάσπαση», επισημαίνονταςπ ως αυτό θέλουν και οι πολίτες «που επιμένουν ακόμα στην Κεντροαριστερά, στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Παράταξη».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...