Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Η ευθύνη για την καταστροφή θα βαραίνει όσους ψηφίσουν παρών


Όπως αναμενόταν ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, επισημαίνοντας ότι η ψηφοφορία της Δευτέρας δεν έχει καμία σχέση με τις δύο που προηγήθηκαν καθώς τώρα θα μείνει στην ιστορία το όνομα όσων ψήφισαν παρών και αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για όσα δεινά αντιμετωπίσει η χώρα.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως κάνει τα πάντα για να εκλεγεί πρόεδρος ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να μην χρειαστεί να περάσουν ακόμα 7 χρόνια μέχρι αυτή να επιτευχθεί.
Δήλωσε επίσης πως «ο λαός δε θέλει τώρα εκλογές γιατί ξέρει πού θα ακολουθήσει η προσφυγή στις κάλπες» ενώ παράλληλα για όσους αντιτίθενται στην εκλογή του Σταύρου Δήμα τόνισε πως «άρνηση εκλογής σημαίνει πολιτικός εκβιασμός. Όσοι δεν ψηφίσουν συντάσσονται με Τσίπρα Καμμένο».
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους 168 βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα και ζήτησε και από τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.
Στη συνέχεια επανήλθε στο θέμα της πολιτικής αβεβαιότητας την οποία χαρακτήρισε ως το πρόβλημα που πρέπει να παραμεριστεί οριστικά. «Δεν μπορούμε να βγούμε από φάση πολιτικής αβεβαιότητας και να πάμε σε άλλη φάση πολιτικής αβεβαιότητας».
«Είμαι υπέρ της συναίνεσης, σχημάτισα σταθερή συναίνεση συνεργασίας από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά» είπε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση για τη συναίνεση ενώ προσθέτει πως «έκανα τις πιο ουσιαστικές προτάσεις προς τους βουλευτές, έκανα αυτό που έπρεπε υπέρ της συναίνεσης».
«Οι χρυσαυγίτες είπαν ότι δε θα ψηφίσουν πρόεδρο, αν ψηφίσουν τότε και οι υπόλοιποι πρέπει να στηρίξουν το Σταύρο Δήμα για να μη γίνει η Χρυσή Αυγή ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...