Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γενικοί Γραμματείς και Φαρισαίοι!


Ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας, γυρνάει δεξιά κι αριστερά και λέει τα δικά του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικάσε χθεσινή συνέντευξή του: «Άκουσα κορυφαίο στέλεχος του Συ.Ριζ.Α. να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση Συ.Ριζ.Α. Φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς».

Ο Μητσάρας ο Κουτσούμπας, γυρνάει δεξιά κι αριστερά και λέει τα δικά του, λοιπόν, αλλά δεν φαίνεται να πείθει ιδιαιτέρως. Αν έπειθε, τότε, τον Μάιο του 2012, θα είχε πάρει το δικό του κόμμα το χρίσμα να αντιπαλέψει τους ολετήρες που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Το χρίσμα όμως, το πήρε ο Συ.Ριζ.Α. Καλώς ή κακώς ο Συ.Ριζ.Α. επέτυχε αυτό που σε συνθήκες κεκαλυμμένης φρίκης, δεν μπόρεσε να κάνει το ΚΚΕ: να πείσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ψηφοφόρους. Έτσι έγινε και το βλέπει κανείς συνεχώς μπροστά του ότι δεν δέχονται να ακολουθούν οι κοινωνίες τις θεωρίες. Αντίθετα, οι θεωρίες, για να επιβιώνουν, οφείλουν να ακολουθούν τις κοινωνίες όλα τα υπόλοιπα αφορούν στους ιστορικούς του μέλλοντος.

Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας,  ποιος είναι ο εχθρός, τώρα, που τα κατασχετήρια των σπιτιών μας βγαίνουν σιγά-σιγά από τα κιτάπια των ταϊσμένων μέχρι σκασμού από τους φόρους μας, αλλά παρόλα αυτά χρεωκοπημένων τραπεζών, για να τυλιχθούν σε περίτεχνα κι απατηλά περιτυλίγματα: χρηματοοικονομικά εργαλεία, τα λένε.

Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας, ποιος είναι ο εχθρός, τώρα, που κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, προνοιακές δομές, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί κι ειδεχθές γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας, ότι έχομε πόλεμο κι αρνείται να μιμηθεί άλλους, εντιμότερους και αξιότερους που, πριν απ’ αυτόν, έπραξαν τα δέοντα: o Νίκος Ζαχαριάδης, τρεις μόλις μέρες μετά από την κήρυξη του πολέμου από την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι, στις 31 Οκτωβρίου του 1940, μέσα από τη φυλακή που τον είχε ρίξει το καθεστώς, έστειλε εκείνη την περιβόητη επιστολή του, με την οποία καλούσε τους Έλληνες κομμουνιστές να συνταχθούν με τους υπόλοιπους Έλληνες για τη λευτεριά, την τιμή και την εθνική ανεξαρτησία, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά. Τρεις μέρες του είχαν χρειαστεί εκείνου, για να σταματήσει να παριστάνει ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, εκείνην την εποχή.

Αλλά ετούτος ο λεγάμενος, ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας, κατώτερος των περιστάσεων θεματοφύλακας του κόμματός του και της ιστορίας αυτού του κόμματος, καθόλου και τίποτα δεν δείχνει να έχει διδαχθεί. Το μόνο που φαίνεται να τον ενδιαφέρει, είναι η περιχαράκωση του ίδιου και της παρέας του, πίσω από τα ίδια, τα γνωστά, τα απαράλλαχτα και τα βαρετά αναμασήματα άλλων εποχών, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες, μπορούσαμε με την άνεσή μας να τα κουβεντιάζουμε, μεταξύ τύρου και αχλαδίου, στα σαλόνια μας

Μόνο που όλα αυτά τα στομφώδη περί ιδεολογικής καθαρότητας, τ’ ακούνε σήμερα βερεσέ οι πένητες συνταξιούχοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι κι οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων. 

Δεν τα ακούνε, καν, οι χιλιάδες αυτόχειρες της κρίσης! 

Διότι η «πάλη των γραμμών» για τον ιδεολογικό-πολιτικό προσανατολισμό μιας –της όποιας- πολιτικής δύναμης, έχει ενδιαφέρον σε εποχές ειρήνης. Όμως, εδώ και τώρα, έχομε πόλεμο. Έναν ακήρυχτο συμμοριτοπόλεμο από μια υπερεθνική κάστα και τους  ντόπιους συνεργάτες της, κατά της ελληνικής -κι όχι μόνον της ελληνικής, κοινωνίας.

Δεν τα καταλαβαίνει, τάχα, όλα ετούτα ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας? Μια χαρά τα καταλαβαίνει, κι ας μην κοροϊδευόμαστε! Μόνο βλάκας δεν είναι. Ασφαλώς, για να έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει, ο άνθρωπος, μπορεί να έχει πολλά άλλα κουσούρια, αλλά βλάκας, σίγουρα δεν μπορεί να είναι!

Εφόσον λοιπόν ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας, παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα προφανή, τότε κι εμείς δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι πρωταρχικός του σκοπός είναι να στήσει αναχώματα ανυπόστατων ιδεολογημάτων που δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα, αλλά μοναδικό μέλημα να συγκρατήσουν  την συρρικνούμενη εκλογική  πελατεία του κόμματος, εντός των τειχών του Περισσού.

Όμως, ας έχει το νου του ο Μητσάρας, ο Κουτσούμπας, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει πάρει ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι της νομενκλατούρας, χαμπάρι για την οδύνη που περνάνε οι σύντροφοί τους και μαζί μ' αυτούς κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες!



Ας έχουν όλοι τους, εκεί στον Περισσό, το νου τους, γιατί αυτή η ιδιοτελής χρησιμοθηρία τους, αργά ή γρήγορα θα κριθεί… Πάντως εμείς ελπίζουμε να κριθεί γρηγορότερα, παρά αργότερα -και τους την κάναμε την σχετική «αίτηση», με προηγούμενη αφορμή. 
http://my-pillow-book.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...