Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί ειναι οι 12 βουλευτές που έχει βάλει στο στόχαστρο το Μαξίμου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξευρεθούν οι 180 ψήφοι που θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στο Μαξίμου οι ελπίδες για την ανεύρεση των 12 βουλευτών δεν έχουν εκλείψει. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται σχετικά αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας. Στο μόνιμο στόχαστρό τους βρίσκονται 19 βουλευτές (ανεξάρτητοι και ανήκοντες στους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ) από τους οποίους ελπίζουν να πείσουν τουλάχιστον τα 2/3 για να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα και όχι "παρών".
Συγκεκριμένα: πιστεύουν πως στην ψηφοφορία της Δευτέρας μπορούν να μεταβάλλουν γνώμη 4-5 βουλευτές των ΑΝΕΛ, 3-4 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και 4-5 ανεξάρτητοι βουλευτές. Το σχέδιο προσέλκυσης ξεκινά από τους κομματικούς βουλευτές. Εάν καταφέρουν να τους πείσουν τότε θεωρούν πως θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, κάποιοι ανεξάρτητοι να αθροιστούν στην προεδρική πλειοψηφία. Ειδικότερα, πιστεύουν πως τελικά θα καρποφορήσει η προσπάθεια διεμβολισμού των ΑΝΕΛ και οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια - Τσαρουχά καθώς και οι κύριοι Δημαράς, Αβραμίδης (που προέρχονται από το "Άρμα Πολιτών") και Ουζουνίδης μπορούν, τη Δευτέρα, να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα. Βεβαίως, από την πλευρά των ΑΝΕΛ θεωρούν πως οι 12 βουλευτές του Πάνου Καμμμένου είναι μπετόν αρμέ και στην τρίτη ψηφοφορία θα ψηφίσουν όπως και στις δύο πρώτες. Από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει στη θετική ψήφο της Νίκης Φούντα, του Νίκου Τσούκαλη και του Θανάση Ψύρρα και τούτο επειδή, όπως λέγεται, οι τρεις αυτοί βουλευτές δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τον Φώτη Κουβέλη στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόκειται να συνεργαστούν με το "Ποτάμι" του Στ. Θεοδωράκη που έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Πηγές από την Αγίου Κωνσταντίνου υποστηρίζουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Εξαιρούν βέβαια τη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ν. Φούντα η οποία έχει ανεξαρτοποιηθεί και πιθανώς να ψηφίσει τελικά τον Σταύρο Δήμα.
Οι του Μαξίμου πιστεύουν πως αν από τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ μεταβάλλουν γνώμη οκτώ βουλευτές και από τους 169 φτάσουμε στους 176 τότε το τοπίο αλλάζει εντυπωσιακά. Στην περίπτωση αυτή, λένε, είναι πολύ πιθανόν να συμφωνήσουν να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή και οι ανεξάρτητοι Πολύδωρας, Νικολόπουλος και Καπερνάρος, οι οποίοι ούτως ή αλλως έχουν δηλώσει, δημόσια ο πρώτος και ο τρίτος, ότι σε περίπτωση που η εκλογή Προέδρου εξαρτάται από τη δική τους ψήφο θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν θετική ψήφο. Εάν αυτό συμβεί θα είναι δύσκολο, υποστηρίζουν, είτε στον Μίμη Ανδρουλάκη είτε στον Πέτρο Τατσόπουλο να παραμείνουν στο "παρών". Είναι διαφορετικό πράγμα να μην εξαρτάται από τη δική σου ψήφο η εκλογή Προέδρου και διαφορετικό να είσαι εσύ ο 180ος, ο οποίος θα καθορίσει τις εξελίξεις προς τη μιά ή την άλλη κατεύθυνση. Δεν ξέρουμε αν οι ελπίδες του Μαξίμου είναι βάσιμες. Σε κάθε πάντως περίπτωση, στο παρασκήνιο, η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να "ψήσουν" τους 12 από τους 19 βουλευτές που έχουν βάλει στο στόχαστρο θα συνεχιστεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν ξεκινήσει η τρίτη και τελική ψηφοφορία.
Η περίπτωση να υπάρξουν θετικές ψήφοι και από τη Χρυσή Αυγή (η φιλολογία του παρασκηνίου αναφέρεται στους επτά (7) που δεν έχουν προφυλακιστεί -εξαιρείται η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ζαρούλια) μάλλον πρέπει να αποκλιστεί...
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...