Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στάση αναμονής από ΕΚΤ


Στάση αναμονής τηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αποφεύγοντας να παρέμβει στο εσωτερικό της χώρας.
«Το ελληνικό εκλογικό σώμα είναι αυτό που θα αποφασίσει για τη μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Δεν θα παρέμβουμε ή σχολιάσουμε κάτι για αυτή τη δημοκρατική διαδικασία», αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.
Σημειώνει ακόμη πως περιμένει τις απόψεις των ελληνικών αρχών για το πώς θα προχωρήσουν με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. «Θα περιμένουμε για τις απόψεις και τις προτάσεις των ελληνικών αρχών για το πώς θα προχωρήσει καλύτερα η διαδικασία αξιολόγησης, και θα τις συζητήσουμε με την Κομισιόν και το ΔΝΤ», αναφέρει.
Η ΕΚΤ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο στην σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και στην μεταρρύθμιση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια», και ότι η χώρα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...