Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Στο ίδιο έργο θεατές


Της Μαρίας Παρέντη
Ελλάδα, τέλη του 2014. Μόνο μη μας χαλάσει τίποτα τις γιορτές. Αυτός είναι ο μέγας φόβος του μέσου Έλληνα. Τώρα που διώξανε και τους Σύρους από την, κατά τα άλλα ειδυλλιακή, πλατεία της πρωτεύουσας τίποτα δεν τον σταματά.
Καταπατημένα εργασιακά, κοινωνικά, ατομικά δικαιώματα, ανεργία στο κόκκινο, προσωποκρατήσεις για χρέη στο δημόσιο, κομμένο ρεύμα για λίγα ευρώ, μετανάστευση ανάλογη εκείνης επί σταφιδικής κρίσεως, αλλά αυτός θα γιορτάσει!
Ανοίγει την τηλεόρασηΚάποιος καταγγέλλει  δωροδοκία.. Α ναι μωρέ τον ξέρει αυτόν τον τύπο, τον είχε δει στο θέατρο, πολύ γέλιο ο μπαγάσας! Τι μας νοιάζει τώρα, λες και δεν ξέραμε πως όλοι “τα παίρνουν”. Αλλάζει κανάλι. Ψάχνει κάποιο πρόγραμμα εορταστικό, κανένα μπουζουκάκι, καμιά γιρλάντα , κάτι να στολίσει τη θλίψη.
Η πολιτική δεν τον απασχόλησε ποτέ, ψήφιζε πάντα το νικητή. Και φρόντιζε να το διατυμπανίζει περίτρανα στα καφενεία, αλλά και στον ίδιο τον υποψήφιο γιατί εκείνος δεν τον ξέχασε μετά την κάλπη. Έτσι εξασφάλισε και το ρετιρεδάκι του και την αυτοκινητάρα στο γκαράζ-πάντα της καλογυαλισμένη. «Κι άσε τους άλλους να κουρεύονται, καλά να περνάμε φίλε, η ζωή είναι μικρή. Σιγά μην αλλάξω εγώ τον κόσμο».
Έχεις και τους άπλυτους τους προβοκάτορες και  σου χαλάνε τη μανέστρα. Διαδηλώσεις, συμπαραστάσεις, αλληλεγγύη. Άργησε προχτές να πάει στην υπηρεσία, γιατί είχαν κλείσει πάλι το δρόμο. Αυτός δεν απέργησε, σιγά μη χάσει το μεροκάματο.  Κάτι άκουσε για εκ νέου μειώσεις μισθών, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και κουραφέξαλα.Άλλαξε πάλι κανάλι, όλα αυτά τα λένε οι γραφικοί για να τρομάξουν τον  κοσμάκη.
Ο κόσμος να χαλάσει αυτός φέτος θα κάνει ρεβεγιόν.-
ΥΓ: Όπως βγαίνεις από τα μπουζούκια πρόσεξε μη σκοντάψεις πάνω σε κανέναν άστεγο και χαλάσεις το λουστρίνι, το αγορασμένο με δόσεις και φορτωμένο στην πιστωτική
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...