Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τον χαβά του ο Μητσοτάκης


Το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε να «λύσει» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τις αντιδράσεις των πρυτάνεων ότι τα ΑΕΙ είναι υποστελεχωμένα, αλλά και τις αντιδράσεις από άλλα πεδία του δημόσιου τομέα, μπήκε σε βαθιά περίσκεψη και αποφάσισε να συνεχίσει την «ομηρεία» των εργαζομένων – οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμη αν θα απολυθούν – βγάζοντας εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η διαθεσιμότητα έως τον Ιούνιο του 2015. Κι όλα αυτά φυσικά εξαιρουμένων των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών που έχουν ήδη απολυθεί.

Αφού πρώτα λοιπόν αποφάσισε να αφήσει στον ΣΥΡΙΖΑ την καυτή πατάτα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων στους αγαπημένους μας δανειστές αποφάσισε να προχωρήσει τη σκέψη του ένα βήμα παραπέρα.

Τι έκανε; Έφερε προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι προσόντων που αφορούν γνώση και καλή χρήση Η/Υ είναι υποχρεωμένοι ανά τριετία να επαναπιστοποιούν τα προσόντα τους σε ιδιωτικούς παρόχους πιστοποίησης για να έχουν τη δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο - θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν το «Ποντίκι».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας Μιχάλης Κουρουτός και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Οδυσσέας Δριβαλάς καταγγέλλουν:

«Η ρύθμιση αυτή αποτελεί άνευ προηγουμένου δώρο, προφανώς προεκλογικού χαρακτήρα, σε μερικές δεκάδες επιχειρηματίες που ελέγχουν τον χώρο και προβλέπεται από τη ρύθμιση αυτήν να κερδίσουν εκατομμύρια ευρώ εις βάρος χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων, των οποίων η ανάγκη για εργασία γίνεται αντικείμενο βάναυσης εκμετάλλευσης.

Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι η έννοια της επαναπιστοποίησης του ίδιου προσόντος δεν νοείται πουθενά στην Ε.Ε. (η ρύθμιση αυτή, αν εφαρμοζόταν στον χώρο των Ξένων Γλωσσών, θα απαιτούσε από τους κατόχους π.χ. του Proficiency να δίνουν ανά τριετία εξετάσεις επ’ αμοιβή για να ανανεώνεται ο τίτλος τους!)».

Για το ίδιο θέμα, Κουρουτός και Δριβαλάς προσθέτουν ότι: «Το πλέον εξοργιστικό στην παρούσα υπόθεση είναι ότι προ ολίγων μηνών, μετά από καταγγελίες των κοινωνικών εταίρων, ο νυν υπουργός Παιδείας Α.

Λοβέρδος είχε αποσύρει σκανδαλώδη ΚΥΑ με το ίδιο περιεχόμενο, αναφέροντας μάλιστα δημόσια ότι θα στείλει τους συντάκτες της ΚΥΑ στη Δικαιοσύνη.

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο κ. Λοβέρδος, ώστε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση - ρουσφέτι». Τελικά η ρύθμιση αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους. Και μη χειρότερα...
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...