Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Marketwatch: Η Ελλάδα στους μεγαλύτερους κινδύνους για το 2015


Τη λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι αγορές μέσα στο 2015 δημοσίευσε η οικονομική ιστοσελίδα Marketwatch.
Ανάμεσα στα gray swans, όπως τα αποκαλεί η ιστοσελίδα, είναι η Ελλάδα εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών στη χώρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον επιτακτικό κίνδυνο για την Ευρώπη, καθώς εξακολουθεί να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ανέλθει στην εξουσία.
Η Marketwatch επισημαίνει ότι το κόμμα εκφράζει, πλέον, πιο μετριοπαθείς απόψεις από το «σκίσιμο του Μνημονίου», ωστόσο, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει νέες πηγές ανησυχίας.
Αναλυτές, μάλιστα, επισημαίνουν στην ιστοσελίδα πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην είναι πια ο ταραχοποιός του παρελθόντος, ωστόσο, θα γίνει σύντομα πρωθυπουργός και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα κρίση χρέους.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της εταιρείας Spotlight Ideas, Στέφεν Πόουπ, συμπληρώνει πως είναι συζητήσιμο το αν η Ελλάδα θα φύγει ή όχι από την Ευρωζώνη, αλλά προσθέτει ότι «Οι ολονύκτιες συνεδριάσεις θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες, καθώς η ελίτ κινεί γη και ουρανό για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους».
Ποιες είναι οι υπόλοιπες «απειλές» για τις αγορές:

  1. Οι λεπτές ισορροπίες της τράπεζας Fed
  2. Η αντιστροφή των τάσεων στο πετρέλαιο
  3. Οι κυβερνοεπιθέσεις
  4. Η «ξηρασία» ρευστότητας
  5. Η κρίση σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών
  6. Ενας πόλεμος στην Ουκρανία ή σε άλλο μέρος του πλανήτη
  7. Η τρομοκρατία
  8. Μια πανδημία του ιού Εμπολα
  9. Μια ενδεχόμενη σύγκρουση Ιαπωνίας-Κίνας
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...