Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ


Εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αλλά και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή πρότεινε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα «να κάνουν ένα βήμα πίσω».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι «η χώρα μπαίνει σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι», ζητά από τους δύο ηγέτες να παραμεριστούν «οι παραταξιακές ιδιοτέλειες» και να πάρουν τις «γενναίες αποφάσεις που απαιτούν οι στιγμές».


«Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα – άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου – και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τονίζει ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και να διερευνήσουν άμεσα τα όσα καταγγέλλονται», ενώ «είναι σημαντικό εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για τη χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου».
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...