Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι δύο παραινέσεις Στουρνάρα σε Σαμαρά


Με το όπλο παρά πόδα βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες ρευστότητας στην αγορά, αν κι εφόσον προκύψουν αυξημένες, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Όπως είπε και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις νομισματικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, το πρόβλημα αρχίζει να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι έχοντες καλή γνώση του παρασκηνίου, γνωρίζουν ότι ο κ. Στουρνάρας, ως θεσμικός παράγοντας, επισήμως δεν έχει πάρει θέση αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα (όπως η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας), ωστόσο, ανεπισήμως φέρεται να έχει ταχθεί υπέρ της επιλογής των «καθαρών λύσεων», το γρηγορότερο.
Ο ίδιος, όπως πληροφορείται η Voria.gr, φέρεται επίσης να είχε παροτρύνει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να προχωρήσει το γρηγορότερο στην νομοθέτηση των προαπαιτούμενων της τρόικας, υποστηρίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτό το μέτωπο, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κυβέρνηση.
Ακόμα και αν επρόκειτο να «πέσει» στη Βουλή, σε κάποια από τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Τελικώς, η κυβέρνηση δεν χρειάσθηκε να μπει σε αυτή τη διαδικασία, αφού τελικώς επιλέχθηκε η λύση της επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...