Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΝΕΚΡΩΝ, ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ TOY NORMAN ATLANTIC


Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά ενώ έπλεε βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο -σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας- έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής όλων των επιβαινόντων.
Το Λιμενικό επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι οκτώ. Επτά εξ αυτών δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ ο όγδοος είναι ο Γ. Δούλης, έλληνας μετανάστης στην Ελβετία.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, ωστόσο λόγω του αλαλούμ που υπάρχει στην πληροφόρηση -κυρίως από την ιταλική πλευρά- ουδείς είναι σε θέση να πει πόσοι είναι.
Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας, που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ, έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο.
Το Λιμενικό Σώμα επικαλούμενο το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης που έχει την ευθύνη της επιχείρησης, ανέφερε, ότι διασώθηκαν συνολικά 432 άτομα.
Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού είχε αναφέρει ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή που έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία με τη λίστα των διασωθέντων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.
Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 8 και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν.
Πρόσθεσε ότι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα πλοία.
Στον κατάλογο των επιβαινόντων περιλαμβάνονταν 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός σημείωσε ότι ο αριθμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.
Σε κάθε περίπτωση “είναι πολύ πρόωρο” να μιλάμε για αγνοούμενους, επέμεινε ο ίδιος.
Εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων.
“Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών”, είπε.
Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.
Όλοι οι επιβάτες του Norman Atlantic μεταφέρθηκαν στο πλοίο San Giorgio του ιταλικού ΠΝ, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα από τον Ματέο Ρέντσι.
Στο Norman Atlantic έχει μείνει μόνο ο καπετάνιος, ο οποίος “όπως κάνουν οι σοβαροί κυβερνήτες, ολοκληρώνει τις επιχειρήσεις μαζί με τέσσερα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού. Προσπαθούν ακόμη να γαντζώσουν το πλοίο σε ρυμουλκό”.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...