Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Μάλλον νεκρός» ο ναζί Μπρούνερ


Ο ναζί εγκληματίας πολέμου Άλοϊς Μπρούνερ, ένας από τους πλέον καταζητούμενες εγκληματίες πολέμου για τη δράση του την εποχή του Β’ Παγκοσμίου και «δεξί χέρι» του Άντολφ Άιχμαν, είναι «κατά 99%» νεκρός.
Φέρεται μάλιστα να απεβίωσε προ τετραετίας στη Συρία. «Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε με νεκροψία, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι είναι έτσι», ανέφερε ο ερευνητής – «κυνηγός» ναζιστών εγκληματιών Εφραίμ Ζούροφ. Ο συγκεκριμένος λοχαγός των SS αντιμετώπιζε κατηγορίες για τη μεταφορά 128.000 Εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο κ. Ζούροφ τόνισε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι πρόσφατα είδαν τη δημοσιότητα στοιχεία για τον θάνατο και την ταφή του Μπρούνερ στη Δαμασκό από αξιόπιστο πρώην πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είχε υπηρετήσει στη Μέση Ανατολή.
Μέχρι το τέλος του, σύμφωνα με τον κ. Ζούροφ, ο Μπρούνερ δεν είχε μετανοήσει για τα εγκλήματά του. «Ήταν ένα πραγματικό τέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ερευνητής. Ο λοχαγός των SS έστειλε 47.000 εβραίους από την Αυστρία, 44.000 από την Ελλάδα, 23.500 χιλιάδες από τη Γαλλία και 14.000 από τη Σλοβακία σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους.
Τη δεκαετία του 1950, ο Μπρούνερ φέρεται να κατέφυγε στη Συρία ως σύμβουλος του προέδρου της χώρας, Χαφέζ Αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού προέδρου της, Μπασάρ Αλ Άσαντ, συμβουλεύοντάς τον σε ζητήματα βασανιστηρίων.
Το 2001 είχε καταδικαστεί σε ισόβια από δικαστήριο στη Γαλλία. Ο κ. Ζούροφ τόνισε ότι ο Μπρούνερ είχε γλιτώσει από τουλάχιστον δύο απόπειρες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ενώ βρισκόταν στη Συρία, το 1961 και το 1980. Ο αρχιτέκτονας της «Τελικής Λύσης», δηλαδή της μεθοδικής - βιομηχανικής εξόντωσης των εβραίων της Ευρώπης από το χιτλερικό καθεστώς, Άντολφ Άιχμαν, είχε περιγράψει τον Μπρούνερ ως «έναν από τους καλύτερους άντρες του».
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...