Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κουβέλης: «Δεν θα είμαι σε καμία περίπτωση υποψήφιος»

Τα «πολιτικά ρέστα» του φαίνεται να παίζει ο κ. Φώτης Κουβέλης, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε (Μega) απέκλεισε πλέον και την πιθανότητα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ενδεχόμενη πρόκληση εκλογών τον Μάρτιο.
«Δεν θα είμαι σε καμία περίπτωση υποψήφιος», είπε, απορρίπτοντας έτσι και το εναλλακτικό σενάριο που τον ήθελε να προτείνεται ως διάδοχος του κ. Παπούλια πιθανώς από τον κ. Αλ. Τσίπρα, αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.
Σημειωτέον, δε, ότι ο κ. Κουβέλης απέκλεισε παράλληλα και την περίπτωση μιας προεκλογικής σύμπραξης της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εισηγούνται κάποιοι βουλευτές και στελέχη του. «Τα ζητήματα εκλογικής τακτικής θα συζητηθούν τον κατάλληλο χρόνο», είπε, αλλά υπενθύμισε ότι «το συνέδριό μας σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει από θέση αυτονομίας και αυτοτέλειας, πολιτικής και οργανωτικής, να αγωνιστεί προκειμένου να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο». Με απλά λόγια, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, η στόχευση της ΔΗΜΑΡ δεν μεταβάλλεται στο παραμικρό και παραμένει μια προσπάθεια προγραμματικής σύμπραξης με κάποιες όμορες κινήσεις και κόμματα. Με πρώτους τους Οικολόγους, με τους οποίους ο κ. Κουβέλης ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις και όλα δείχνουν ότι θα επιδιώξει να βρει μια κοινή φόρμουλα, ελπίζοντας ότι η σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ μαζί τους θα επιφέρει την εκλογική ανάσταση και των δύο κομμάτων.
Ολα τούτα, ωστόσο, καίτοι μονοπωλούν τις συζητήσεις στην Αγ. Κωνσταντίνου, δεν φαίνεται να πείθουν ακόμη και τους βουλευτές του κόμματος που απορούν γιατί ο κ. Κουβέλης «μοιάζει να ελπίζει σε άλλη μια σύμπραξη απελπισίας, όπως αυτή που επέφερε την κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές». Και καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούν όχι μόνον αδιέξοδη αλλά και πολιτικά αυτοκτονική την πορεία που έχει λάβει η ΔΗΜΑΡ, η αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. της χαρακτηρίζεται από πολλούς «η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών».
http://www.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάθε, παιδί μου, τρόπους

Το παιδί βλαστημούσε σαν κατάδικος που σπάει πέτρες σε κάτεργο. Μαθητής της Δ’ Δημοτικού. Οι γονείς ήταν από δίπλα. Ωραίοι τύποι, χαλαροί, μ...