Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ζητούν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αντί εκλογών


voul
Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, μερίδα των ανεξάρτητων βουλευτών σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει σχετικό κείμενο, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες μίας τέτοιας κυβέρνησης, πριν ακόμα από την τριήμερη συζήτηση επί της παροχής ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την ίδια άποψη φέρονται να συμμερίζονται ο Πάρις Μουτσινάς (ως εμπνευστής της ιδέας), ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Κώστας Γιοβανόπουλος κ.α., όχι όμως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους ακόμα και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, που γνωρίζει έτσι τον διχασμό. Φωτεινό παράδειγμα αντίθετης άποψης αποτελεί ο Μάρκος Μπόλαρης που δεν διαννοείται να υπογράψει ένα τέτοιο κείμενο, τασσόμενος ουσιαστικά υπέρ των πρόωρων εκλογών και
ερμηνεύοντας στην πραγματικότητα το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης ως έναν εκβιασμό της κυβέρνησης απέναντι στους βουλευτές της.
Στον βαθμό πάντως που θα κυκλοφορήσει τελικά κείμενο, εφόσον βρει την «απαιτούμενη» για τους εμπνευστές στήριξη, οι πληροφορίες λένε πως θα αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ως απόρροια της δημοσκοπικής κατάρρευσης και των ενδοκυβερνητικών κλυδωνισμών και όχι ως αποτέλεσμα της ανάγκης αλλαγής πολιτικής.
Θα αντιπροτείνεται λοιπόν, η εθνική συνεννόηση με στόχο αφενός την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αφετέρου τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, με βασικούς άξονες :
- Τη βιώσιμη διαχείριση του χρέους
- Την πάταξη των νοσηρών φαινομένων στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και την οικονομία
- Την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την επανεκκίνηση της οικονομίας
- Την άμεση αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής
- Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...