Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Καμία μείωση στους μισθούς και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009 ζήτησε το ΚΚΕ



Την ανησυχία του ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε το ΚΚΕ, που κάλεσε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ανέφερε πως τα απανωτά δημοσιεύματα και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών «περί εξορθολογισμού του νέου μισθολογίου» δείχνουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα νέα βάρβαρη μισθολογική περικοπή στους δημοσίους υπαλλήλους.
«Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αφορούν κυρίως τη μείωση του βασικού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και την εξίσωσή του με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα (586 ευρώ μεικτά)» επισημαίνει το ΚΚΕ και καλεί σε ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Καμία σκέψη για νέες μειώσεις στους μισθούς. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009» καταλήγει.
Νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μια ημέρα μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το περιεχόμενο του σχεδίου για το νέο μισθολόγιο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση όσους απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά, επειδή όταν έγινε το ενιαίο μισθολόγιο δεν προσαρμόστηκαν οι μισθοί τους».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...